A FOGAK ÉS A TEST GONDOSKODÁSÁNAK SZAKEMBERE
Segítségre van szüksége?
+36 1 385 6722

Adatkezelési tájékoztató

A MAGYAR PROFIMED KFT. elkötelezett az ügyfelei és mindazok személyes adatainak és magánéletének védelme iránt, akik felkeresik honlapjainkat. A jelen Szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) elsősorban az ügyfelek személyes adatok interneten keresztül történő bizalmas kezeléséről és védelméről szól, de megfelelően alkalmazandó a kizárólag papíralapú vagy egyéb adathordozón a birtokában lévő adatokra, melyekhez a vele kapcsolatba került ügyfelektől jut, például marketing akciók keretében. A Szabályzat leírja, hogy a MAGYAR PROFIMED KFT. milyen adatokat és milyen módon gyűjthet Önt illetően, azokat a MAGYAR PROFIMED KFT., a kereskedelmi hálózat tagjai és beszállítóik hogyan használhatják fel.

A jelen Szabályzat fontos információkat nyújt Önnek személyes adatai védelméről és az ezekre vonatkozó jogairól. A Szabályzatban nem említett adatvédelmi kérdésekben az ÁSZF-ben írt általános adatvédelmi rendelkezések alkalmazandók. A honlap felhasználója a jelen Szabályzatot és a honlap használatának általános szabályairól szóló ÁSZF-et megismertnek és elfogadottnak ismeri el. Ha a felhasználó nem fogadja el ezen feltételeket, úgy joga van a honlap használatával felhagyni és semmilyen személyes adatot meg nem adni.

1. Ki gyűjti a személyes adatokat (az adatkezelő személye)?

Az Ön adatait a MAGYAR PROFIMED KFT. (székhely: 1112 BUDAPEST, FACSEMETE UTCA 2/16., telefonszám és e-mail cím: +36 20 519 3466, info@profimed.hu honlapcím: HTTPS://WWW.PROFIMED.HU/, Nyílvántartási szám: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg.01-09-961496, Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-104744/2016) gyűjti. 

2. A személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak

személyes adat: a meghatározott természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható;

különleges adat: a faji eredetre, a nemzeti, nemzetiségi és etnikai hovatartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más meggyőződésre, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre, valamint a büntetett előéletre vonatkozó személyes adatok;

adatkezelés: alkalmazott eljárástól függetlenül a személyes adatok gyűjtése, felvétele és tárolása, feldolgozása, hasznosítása (ideértve a továbbítást és a nyilvánosságra hozatalt) és törlése. Adatkezelésnek számít adatok megváltoztatása és további felhasználásuk megakadályozása is;

adatfeldolgozás: adatkezelési műveletek, technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint alkalmazás helyétől;

adattovábbítás: ha adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik;

nyilvánosságra hozatal: ha adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik;

adatkezelő: a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely a személyes adatok kezelésének célját meghatározza, adatkezelésre vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, illetőleg a végrehajtással adatfeldolgozót bízhat meg. Kötelező adatkezelés esetén adatkezelés célját és feltételeit, valamint adatkezelőt adatkezelést elrendelő törvény vagy önkormányzati rendelet határozza meg;

adatfeldolgozó: a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi;

adattörlés: adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk nem lehetséges;

automatizált adatállomány: automatikus feldolgozásra kerülő adatok sora;

gépi feldolgozás: a következő műveleteket tartalmazza, ha azokat részben vagy egészben automatizált eszközökkel hajtják végre: adatok tárolása, adatokkal végzett logikai vagy aritmetikai műveletek, adatok megváltoztatása, törlése, visszakeresése és terjesztése.

3. Adatkezelési alapelvek

1.         adatokat csak tisztességesen és törvényesen szabad megszerezni és feldolgozni;

2.         adatokat csak meghatározott és törvényes célra szabad tárolni, és attól eltérő módon nem szabad felhasználni;

3.         adatoknak tárolásuk céljával arányban kell állniuk, és meg kell felelniük e célnak, azon nem terjeszkedhetnek túl;

4.         adatoknak pontosaknak, és ha szükséges időszerűeknek kell lenniük;

5.         adatok tárolási módjának olyannak kell lennie, amely az adatalany azonosítását csak a tárolás céljához szükséges ideig teszi lehetővé,

6.         nem lehet gépi úton feldolgozni a faji eredetre, a politikai véleményre, a vallásos vagy más meggyőződésre, valamint az egészségre, a szexuális életre vonatkozó személyes adatokat, kivéve, ha a hazai jog megfelelő biztosítékokat nyújt. Ez vonatkozik a büntető ítéletekkel kapcsolatos személyes adatokra is,

7.         megfelelő biztonsági intézkedéseket kell tenni automatizált adatállományokban tárolt személyes adatok védelme érdekében a véletlen vagy jogtalan megsemmisítés, vagy véletlen elvesztés, valamint a jogtalan hozzáférés, megváltoztatás vagy terjesztés megakadályozására.

4. Adatalanyt védő további garanciák

Mindenkinek joga van arra, hogy

1.         tudomást szerezzen a személyes adatok automatizált állományáról, annak fő céljairól, valamint adatállományt kezelő személyéről és szokásos lakhelyéről vagy székhelyéről;

2.         ésszerű időközönként és túlzott késedelem vagy költség nélkül értesüljön arról, hogy egy automatizált adatállományban személyes adatait tárolják-e, és ezekről az adatokról számára érthető formában tájékoztassák;

3.         indokolt esetben ezeket az adatokat helyesbíttethesse, vagy töröltethesse a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban megvalósítható módon;

4.         jogorvoslattal élhessen, ha a jogszabályokban foglalt tájékoztatási vagy indokolt esetben közlési, helyesbítési, illetve törlési kérelmét nem teljesítik. Az érintett kérelmére adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól, adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatokat. Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában megadni a tájékoztatást. Az érintett, jogainak megsértése esetén, adatkezelő ellen a bírósághoz fordulhat. Adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy a technikai adatvédelem követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. Az érintettel szemben adatkezelő felel adatfeldolgozó által okozott kárért is. Adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt annyiban, amennyiben a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Személyes adat akkor kezelhető, ha

1.         ahhoz az érintett hozzájárul, vagy

2.         azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete elrendeli. Törvény közérdekből - adatok körének kifejezett megjelölésével - elrendelheti a személyes adat nyilvánosságra hozatalát. Minden egyéb esetben a nyilvánosságra hozatalhoz az érintett hozzájárulása, különleges adat esetében írásbeli hozzájárulása szükséges. Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg. Az érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az érintett közszereplése során általa közölt vagy a nyilvánosságra hozatal céljából általa átadott adatok tekintetében.

Különleges adat akkor kezelhető, ha

1.         az adatkezeléshez az érintett írásban hozzájárul, vagy

2.         a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra vonatkozó adatok esetében, az nemzetközi egyezményen alapul, vagy Alkotmányban biztosított alapvető jog érvényesítése, továbbá a nemzetbiztonság, a bűnmegelőzés vagy a bűnüldözés érdekében törvény elrendeli;

3.         egyéb esetekben azt törvény elrendeli.

Az adatkezeléssel és a látogatók személyes adatainak a védelmével kapcsolatos előírások kizárólag a természetes személyekre vonatkoznak tekintettel arra, hogy a személyes adatok is kizárólag természetes személyek vonatkozásában értelmezhetőek (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján), ezért jelen adatvédelmi politika kizárólag a weboldalon regisztráló természetes személyek személyes adatainak kezelése vonatkozásában bír kötelező erővel.

Adatkezelés célhoz kötöttsége:

Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.

Adatbiztonság:

Adatkezelő, illetőleg tevékenységi körében adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek az adatvédelmi törvény, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. Az adatokat védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozás vagy törlés, illetőleg sérülés vagy a megsemmisülés ellen.

5. Milyen adatokat gyűjtünk?

Választása szerint Ön személyes adatainak megadása nélkül is hozzáférhet weboldalainkhoz és böngészhet azokon.

A « személyes adat » kifejezés az összes olyan információt jelenti, amely közvetlenül vagy közvetetten, egy azonosító szám alapján vagy a hozzátartozó egy vagy több adat alapján beazonosított vagy beazonosítható természetes személyre vonatkozik. 

Amennyiben a MAGYAR PROFIMED KFT. gyűjti az Ön személyes adatait, ez az adatgyűjtés bizalmas adatkezeléssel és átlátható módon történik.

Az Ön személyes adatait vagy kérdőíven keresztül, vagy az Önnek a MAGYAR PROFIMED KFT. felületeinkre való jelentkezésekor, vagy pedig az oldalainkon való böngészéskor gyűjtjük, minden esetben megjelölve a cél eléréséhez kötelezően megadandó adatokat. Ha Ön nem kívánja ezeket az adatokat megadni, úgy ténylegesen nem férhet hozzá honlapjaink bizonyos szolgáltatásaihoz és funkcióihoz, emellett nem lesz jogosultsága termékeinket és szolgáltatásainkat interneten keresztül megvásárolni. A nem kötelezően megadandó további adatok gyűjtésének célja az Ön jobb megismerése a termékeink és szolgáltatásaink szempontjából nézve, így ezen adatok megadása szabad elhatározás alapján történik, a megadásukat Ön megtagadhatja. 

AZ MAGYAR PROFIMED KFT. minden szükséges intézkedést megtesz minden időben azért, hogy az általa kezelt személyes adatok pontosan és, ha szükséges, naprakészek legyenek.

 

Hogy kerülhetnek az adatai hozzánk?

Regisztráció a weboldalon

Ha nem szeretné adatait minden megrendelés alkalmával újra és újra begépelni, regisztrálhat a weboldalon. A regisztráció során a nevét és az e-mail címét kérjük el első körben. A későbbiekben, ha belép a személyes fiókba, és belépve adja le a rendelését, a rendszerünk a későbbiekben automatikusan hozzárendeli a számlázási és szállítási adatokat. A fiók jelszóval védett, a jelszót ön adhatja meg, és senki más nem férhet hozzá, így a fiókban tárolt adataihoz sem fér hozzá illetéktelen személy.

Az adatkezelés jogalapja: jogi kötelezettség teljesítése valamint szerződés teljesítése

Kezelt adatok köre: vezetéknév, keresztnév, cég, szállítási cím, átvevő neve, e-mail cím, telefonszám

Az adatok törlésének határideje: a vásárlástól számított 5 illetve 8 év

Amennyiben nem regisztrál az oldalon, akkor is tudsz vásárolni, de abban esetben minden rendeléskor újra és újra ki kell tölteni a szállítási és számlázási adatokat.

 

Megrendelés a weboldalon

Amikor megrendelést ad le a weboldalon, nekünk két fontos feladatunk van. Egyrészt a törvény kötelez rá bennünket, hogy számlát állítsunk ki a megrendelésedről, ezért elkérjük a számla kiállításához elengedhetetlenül szükséges számlázási adatait.

Az adatkezelés jogalapja: jogi kötelezettség teljesítése

Kezelt adatok köre: vezetéknév, keresztnév, cég, számlázási cím, szállítási cím (irányítószám, város, utca, házszám), e-mail cím, telefonszám

Az adatok törlésének határideje: vásárlástól számított 8 év

Amennyiben nem adja meg a számla kiállításához szükséges adatokat, nem tudjuk teljesíteni a rendelését.

A másik fontos feladatunk a megrendeléssel kapcsolatban, hogy ki tudjuk küldeni önnek a megrendelt termékeket egy futárcég segítségével, és értesíteni tudjuk önt a rendeléssel kapcsolatban.

Az adatkezelés jogalapja: szerződés teljesítése

Kezelt adatok köre: vezetéknév, keresztnév, cég, szállítási cím, átvevő neve, e-mail cím, telefonszám

Az adatok törlésének határideje: a vásárlástól számított 5 év

Amennyiben nem adja meg a szállításhoz szükséges adatokat, nem tudjuk teljesíteni a rendelését.

Amennyiben a rendelését bankkártyával szeretné kifizetni, a weboldal átirányítja önt egy biztonságos Unicredit Bank fizetési oldalra, ami a bank kezelésébe tartozik, és itt tudja megadni a fizetéshez szükséges bankkártya adataidat. Ezeket az adatokat mi nem látjuk, nem kezeljük, ezeket csak a bank kezeli.

 

Bolti vásárlás

Amikor bemegy egy üzletbe, és ott a vásárlásáról nem kér áfás számlát, csak nyugtát, akkor nem kérjük el semmilyen személyes adatát. Ha a vásárlásról áfás számlát is kér, akkor ehhez kötelező megadnia a számlázási adatokat, amiket a törvény előír.

Az adatkezelés jogalapja: jogi kötelezettség teljesítése

Kezelt adatok köre: vezetéknév, keresztnév, cég, számlázási cím (irányítószám, város, utca, házszám), e-mail cím, telefonszám

Az adatok törlésének határideje: vásárlástól számított 8 év

Amennyiben nem adja meg a számla kiállításához szükséges adatokat, nem tudunk áfás számlát adni.

 

Elektronikus megfigyelőrendszer

Üzleteink mindegyikében kamerás megfigyelőrendszer és rögzítőrendszer is működik az üzlethelyiségben tartózkodó személyek és értéktárgyak védelme érdekében. A kamerafelvételeken látható képmás személyes adatnak minősül. A felvételeket az üzletben található számítógépen, fokozott adatbiztonsági intézkedések mellett tároljuk, így biztosítva van, hogy a felvételeket kizárólag az erre jogosult munkavállalónk tekintheti meg, és kizárólag a jelen tájékoztatóban megjelölt adatkezelési célok megvalósulása érdekében. 

Az adatkezelés jogalapja: hozzájárulás

Kezelt adatok köre: képmás, és a kamerafelvételen látható más személyes adat

Az adatok törlésének határideje: 3 nap

 

Böngészés a weboldalon

Amikor a https://profimed.hu oldalon böngészik, a honlap egy rövid szöveges file-t (a továbbiakban Süti) tárol el az ön által használt eszközön, ami ártalmatlan az eszközre nézve, viszont megkönnyíti a böngészést az oldalunkon. A Sütik többfélék lehetnek, egy részük a weboldalunkon használt beállításait (pl. azonosító) jegyzi meg, hogy a következő alkalommal könnyebben elérje egy másik részük a gyorsabb keresést biztosítja, egy részük pedig arra szolgál, hogy olyan reklámokat kaphasson tőlünk, amik megfelelnek az érdeklődésének.

Ha nem szeretne Sütit kapni, a böngészőben le tudja tiltani a Sütik használatát, és törölheti a honlapunkhoz kapcsolódó Sütiket.

A Sütikkel kapcsolatban bővebb információt találsz a Cookie policy résznél talál.

 

Jelentkezik álláshirdetésre

A beérkezett pályázatát az önkéntes hozzájárulása alapján a benyújtástól számított 6 hónapon keresztül tároljuk. A pályázat tartalmazza a kísérőlevelet, önéletrajzot, valamint az azokban megadott személyes adatait.

Az adatkezelés jogalapja: hozzájárulás

Kezelt adatok köre: titulus, vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, lakcím, telefonszám, végzettség, nyelvismeret, szakterület, egyéb személyes adatok.

Az adatok törlésének határideje: a cél teljesülése vagy a hozzájárulás visszavonása (maximum 6 hónap)

Amennyiben nem adja meg adatait, nem tud jelentkezni a meghirdetett állásajánlatra.

6. Milyen adatkezelések történnek a Honlap működése során?

Regisztráció

Adatkezelésünk a kifejezett, tájékoztatás birtokában tett, önkéntes hozzájárulásodon, bizonyos esetekben pedig jogi kötelezettség, vagy szerződés teljesítésén alapszik. A hozzájárulást mindaddig folyamatosnak tekintjük, amíg azzal ellentétesen nem rendelkezik. A hozzájárulás elérhetőségeink bármelyikén visszavonható.

Személyes adat

Az adatkezelés célja

Felhasználói név

Azonosítás, a regisztráció lehetővé tétele.

Jelszó

A felhasználói fiókba történő biztonságos belépést szolgálja.

Vezeték-és keresztnév

A kapcsolatfelvételhez, a vásárláshoz és a szabályszerű számla kiállításához szükséges.

E-mail cím

Kapcsolattartás.

Telefonszám

Kapcsolattartás, a számlázással, vagy a szállítással kapcsolatos kérdések hatékonyabb egyeztetése.

Számlázási név és cím

A szabályszerű számla kiállítása, továbbá a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése.

Szállítási név és cím

A házhoz szállítás lehetővé tétele.

A vásárlás/regisztráció időpontja

Technikai művelet végrehajtása.

A vásárlás/regisztráció kori IP cím

Technikai művelet végrehajtása.

Képfelvétel áruházainkban történő látogatás során

Személy- és vagyonbiztonság

 

Adatkezelés jogalapja: Az adatalany kifejezett hozzájárulása

Adattárolás módja: elektronikusan és papír alapon

Adatfeldolgozók, valamint az adatok megismerésére jogosultak köre: Annak érdekében, hogy a vásárlásával kapcsolatban teljeskörű kiszolgálást tudjunk biztosítani, bizonyos szolgáltatásokra külső partnercégekkel dolgozunk együtt, akik hozzáférhetnek a munkájuk során a személyes adatokhoz. A közreműködő adatfeldolgozók és közös adatkezelők a személyes adatokat csak a legszükségesebb mértékben és ideig használják, és minden esetben csak az uniós és hazai adatvédelmi szabályok betartásával. A Felhasználó hozzájárulását a regisztráció felületén található, erre szolgáló üres checkbox kipipálásával teheti meg. A hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

A GDPR 13. cikkének megfelelve MAGYAR PROFIMED KFT. jelen szabályzat útján kifejezetten tájékoztatja Felhasználót, hogy a Honlapon történő regisztráció, valamint rendelés feltétele a jelen pontban meghatározott adatok megadása.

További folyamatokhoz tartozó személyes adatok megadása a fentiekhez hasonló módon

7. Kik ismerhetik meg a személyes adatokat (adattovábbítás)?

A MAGYAR PROFIMED KFT. jogosult megosztani az Ön személyes adatait a MAGYAR PROFIMED KFT. partnereivel és a kereskedelmi hálózatával. Alvállalkozók közreműködését vehetjük igénybe (minden közreműködő köteles a személyes adatokat az utasításaink szerint kezelni) a személyes adatok teljességének vagy egy részük kezelése céljából, a szerződéses szolgáltatásuk teljesítéséhez szükséges mértékben (például: honlap tárhely, honlap felhasználásához kapcsolódó szolgáltatások nyújtása vagy kereskedelmi ajánlatok küldése). 

8. Az adatok biztonsága és bizalmas jellege

A MAGYAR PROFIMED KFT. a neki megadott személyes adatokat – főszabály szerint – nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel.

A MAGYAR PROFIMED KFT. megfelelő védőintézkedéseket tesz az Ön személyes adatai bizalmas jellegének megőrzéséért, biztonságáért és annak megakadályozásáért, hogy ezen adatok kárt szenvedjenek, törlődjenek vagy felhatalmazással nem rendelkező harmadik személyek azokhoz hozzáférjenek.

A személyes adatokhoz hozzáférés szigorúan a munkavállalókra, valamint megbízottakra és a feladatukhoz szükséges mértékre korlátozódik, akiket titoktartási és bizalmas adatkezelési kötelezettség terhel.

9. Adattulajdonosi jogok és jogérvényesítés

A Felhasználó ingyenes tájékoztatást kérhet személyes adatai kezelésének részleteiről, valamint jogszabályban meghatározott esetekben kérheti azok helyesbítését, törlését, zárolását, vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.

Hozzáférési jog: a Felhasználó visszajelzést kaphat a MAGYAR PROFIMED KFT.-tól személyes adatainak kezeléséről és ezekhez a személyes adatokhoz, illetve kezelésük részleteihez hozzáférhet.

Helyesbítéshez való jog: a Felhasználó kérésére a MAGYAR PROFIMED KFT. indokolatlan késedelem nélkül helyesbíti a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, illetve jogosult kérni a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

Törléshez való jog: a Felhasználó kérésére a MAGYAR PROFIMED KFT. törli a rá vonatkozó személyes adatokat, ha azok kezelésére a MAGYAR PROFIMED KFT.-nak nincsen szüksége, vagy visszavonja hozzájárulását, vagy tiltakozik az adatkezelés ellen, vagy kezelésük jogellenes.

Elfeledéshez való jog: a Felhasználó törlésre irányuló kérelméről – ha igényli – a MAGYAR PROFIMED KFT. igyekszik értesíteni minden olyan adatkezelőt, aki a Felhasználó esetlegesen nyilvánosságra került adatait megismerte, illetve megismerhette.

Adatkezelés korlátozásához való jog: a MAGYAR PROFIMED KFT. – a Felhasználó kérésére – korlátozza az adatkezelést, ha a személyes adatok pontossága vitatott, vagy jogellenes az adatkezelés, vagy a Felhasználó tiltakozik az adatkezelés ellen, illetve ha a MAGYAR PROFIMED KFT.nak nincsen szüksége a továbbiakban a megadott személyes adatokra.

Adathordozhatósághoz való jog: a Felhasználó a rá vonatkozó, általa megadott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkaphatja, illetve ezeket továbbíthatja egy másik a MAGYAR PROFIMED KFT.nak.

A MAGYAR PROFIMED KFT. a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 30 nap – tiltakozás esetén 15 nap – alatt megvizsgálja, és annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, amelyről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha a MAGYAR PROFIMED KFT. a Felhasználó kérelmét nem teljesíti, döntésében közli a kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait a Felhasználóval.

A Felhasználó a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, valamint az Infotv.-ben foglaltak szerint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; https://www.naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html) fordulhat és panaszt tehet.

10. Kiskorúak személyes adatainak védelme

A MAGYAR PROFIMED KFT. internetes weboldalai (továbbiakban együtt: weboldalak, vagy honlapok) általánosságban nem 14 év alatti kiskorúaknak szólnak. Ezért nem gyűjtünk és nem kezelünk 14 év alatti gyermekekről személyes adatokat igazolható és annak ismeretében tett szülői vagy gondviselői (továbbiakban együttesen: szülői) hozzájárulás nélkül, hogy a gyermek szülei kérhetik a gyermekre vonatkozó adatok kiadását és törlését.

Amennyiben az adatfeldolgozás vagy adatkezelés során válik nyilvánvalóvá a MAGYAR PROFIMED KFT. számára az életkor, úgy az adatok felhasználhatók a szülői hozzájárulás beszerzése céljából. 

11. Cookies (sütik)

A honlapok cookie-kat, másként sütiket alkalmaznak a felhasználók preferenciáihoz való alkalmazkodás és az internet oldalak optimalizálása érdekében. Abból a célból, hogy Ön az oldalhoz és a szolgáltatásokhoz kapcsolódhassék és azokat személyre szabhassa, a weboldal szerverei sütiket telepíthetnek az Ön számítógépére. Ezek a sütik megkönnyítik a böngészést és az internetes oldal használatát.

A cookie-k kezelése

A cookie-k kezelésére több lehetőség is kínálkozik. A beállítások módosítják az internetes szörfölést és a cookie-k engedélyezését megkívánó szolgáltatásokhoz való hozzáférést. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor megteheti vagy módosíthatja az alábbiakban leírt módon. A választási lehetőségeket az internetes szoftver kínálja fel. A szoftvert beállíthatja úgy, hogy a cookie-kat a terminál regisztrálja, vagy éppen ellenkezőleg elutasítsa őket, vagy automatikusan mindet, vagy a küldő személye szerint megszűrve. A szoftvert úgyis beállíthatja, hogy a cookie-k engedélyezését vagy elutasítását esetenként kínálja fel, mielőtt az adott cookie regisztrálásra kerülne a terminálon.

Cookie-k engedélyezése

A cookie-k engedélyezése egy terminálon elsősorban a terminál felhasználójának az akaratától függ, amit bármikor kifejezhet vagy módosíthat ingyenesen a navigációs szoftver által felkínált módon. Ha Ön hozzájárul a cookie-k regisztrálásához a terminálon, az Ön által megtekintett oldalakba és tartalmakba épített cookie-k ideiglenesen egy erre a célra szolgáló helyen tárolódnak a terminálban, ahonnan csak a küldő tudja felszabadítani azokat.

 

Cookie-k letiltása

Ha nem engedélyezi a cookie-k regisztrálását a terminálon, vagy az ott regisztráltakat törli, bizonyos funkciókhoz nem fog hozzáférni, amelyek azonban szükségesek lehetnek a honlapunkon/alkalmazásunkon való szörföléshez. Ez történik például, ha olyan tartalmakhoz vagy szolgáltatásokhoz szeretne hozzáférni, amelyekhez azonosítania kellene magát. Ugyanez történik akkor is, ha mi – vagy a partnereink – nem tudjuk felismerni az Ön terminálja által használt internetes szoftvert, műszaki célokból a nyelvi, megjelenítési paramétereit vagy az országot, ahonnan a terminálja rákapcsolódott az internetre. Ilyen esetben elhárítjuk a felelősséget a szolgáltatások csökkentett működéséből fakadó következményekért, amelyek azért történhetnek, mert Ön elutasította vagy megszüntette a működéshez szükséges cookie-kat.

Hogyan végezze el a beállításokat az adott szoftvertől függően ?

A cookie-k kezelése tekintetében minden internetes program más. A leírást a program súgójában találja, ott megnézheti hogyan módosíthatja a cookie-kkal kapcsolatos beállításokat.

Internet Explorer™ : http://windows.microsoft.com/hu-HU/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11

Safari™: https://support.apple.com/kb/PH21452?viewlocale=hu_HU&locale=en_US

Chrome™:  https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu

Firefox™:   https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito 

Opera™ :  http://help.opera.com/Windows/11.60/hu/cookies.html

stb.

 

Az "Adobe Flash Player"™ "Flash"© cookie-jai

Az "Adobe Flash Player"™ egy olyan informatikai alkalmazás, amelynek a segítségével gyorsan lehet dinamikus tartalmakat fejleszteni a "Flash" számítógépes nyelv használatával. A Flash (és a hasonló típusú alkalmazások) megjegyzik a tartalmak paramétereit, preferenciáit és használatát a cookie-khoz hasonló technológia révén. Az "Adobe Flash Player"™ azonban ezeket az információkat és az Ön beállításait nem azon az interface-n keresztül kezeli, mint amit az internetes szoftver kínál. Ha az Ön terminálja képes megjeleníteni a Flash számítógépes nyelvvel kifejlesztett tartalmakat, kérjük, hogy lépjen be közvetlenül a Flash cookie-k kezelési eszközébe: http://www.adobe.com/hu

A közvetlenül felénk irányuló beállítások

Ha Ön nem szeretné, hogy a reklámfelületek cookie-kat regisztráljanak a terminálján reklám célzattal, a terminálján lévő böngésző segítségével ezt megtilthatja. Ezzel egy olyan cookie-t regisztrál majd a terminálján, amelynek az egyetlen célja, hogy inaktiválja a reklámszolgáltatásokat a reklámfelületeken. Ettől függetlenül a reklámüzenetek meg fognak jelenni az Ön terminálján. Csak azokat a technikákat fogja blokkolni, amelyek célja, hogy a reklámokat célzottan az Ön szörföléséhez és érdeklődési köréhez igazítsák. Vigyázat, ez a beállítás is egy cookie segítségével működik. Ha Ön letöröl minden cookie-t a terminálról (az internetes szoftveren keresztül), mi – vagy a partnereink – nem fogjuk tudni azt sem, hogy Ön a letiltást választotta.Ha először regisztrált egy inaktiváló cookie-t a terminálon, majd később mégis szeretné megjeleníteni a célzott reklámüzeneteket, a böngészője segítségével teheti ezt meg.

Az oldalunkon található cookie-k

Amikor Ön rákapcsolódik a honlapunkra, az Ön hozzájárulásával sütifáljokat telepíthetünk az Ön termináljára, amely felismeri az Ön termináljának keresőprogramját az adott sütifájl érvényessége alatt. A sütifájlokat az alábbiakban meghatározott célokra használjuk fel, annak megfelelően, hogy Ön hozzájárult-e ehhez az Ön által használt navigációs szoftver paraméterei alapján, amikor belépett a weboldalra oldalra. A döntését bármikor megváltoztathatja.

 

Az általunk küldött Cookie-k lehetővé teszik, hogy:

- statisztikákat állítsunk fel és mérjük a honlapot alkotó elemeink látogatottságát és használatát (meglátogatott rovatok és tartalmak), így javítani tudjuk a működését és növelni a szolgáltatásaink iránti érdeklődést; 

- a honlapunk kialakítását az Ön terminálján megjelenő preferenciák szerint változtassuk meg (használt nyelv, képfelbontás, használt operációs rendszer, stb), az Ön terminálján található leolvasási és megjelenítési szoftverek és eszközök segítségével;

- Ön eltárolja a mi honlapunkon /alkalmazáson kitöltött nyomtatvány adatait (bejelentkezéskor vagy belépéskor), vagy az Ön által a honlapunkon kiválasztott termékekre, szolgáltatásokra vagy információkra vonatkozó adatokat (megrendelt szolgáltatás, kosár tartalma, stb);

- Ön hozzáférhessen a honlapunk fenntartott részeihez, mint például az Ön fiókja, azoknak az azonosítóknak és adatoknak a segítségével, amelyeket Ön korábban megadott nekünk;

- kidolgozhassunk biztonsági intézkedéseket, például amikor megkérjük, hogy lépjen be ismét egy tartalomhoz vagy szolgáltatáshoz egy bizonyos idő elteltével. 

 

A honlapunkon található, harmadik cégek által küldött Cookie-k ...

A honlapunkon lehetnek olyan cookie-k, amiket harmadik személyek (kommunikációs ügynökség, nézettséget mérő társaságot, stb) küldtek, amelyek lehetővé teszik, hogy a cookie-k érvényességi ideje alatt ezek a harmadik személyek navigációs információkat gyűjtsenek a honlapra belépő terminálokkal kapcsolatban. 

A harmadik személyek által összeállított és használt cookie-k ezen cégek adatvédelmi politikája alá tartoznak. Mi tájékoztatjuk Önt azoknak a cookie-knak a tárgyáról, amelyekről tudomásunk van és azokról az eszközökről, amelyekkel Ön kifejezheti a választását a cookie-k kezelésével kapcsolatban. 

 

A honlapunkba beépíthetünk harmadik személyektől kapott informatikai alkalmazásokat, amelyeknek köszönhetően Ön megoszthatja a honlapunkon található tartalmakat másokkal vagy megoszthatja másokkal a honlapunk tartalmával kapcsolatos véleményét. Erre szolgálnak az olyan gombok, mint a « Megosztom », « Tetszik » az olyan közösségi médiák esetében, mint a Facebook, Twitter, LinkedIn.

Ezek a közösségi médiák az említett gombok segítségével be tudják Önt azonosítani, még akkor is, ha a honlapunkat meglátogatva Ön nem is használták azokat. Ezek az alkalmazási gombok ugyanis lehetővé teszik az érintett közösségi médiának, hogy kövessék az Ön látogatását a honlapunkon, pusztán abból a tényből fakadóan, hogy az Ön fiókja aktiválódott a terminálján (belépett) a honlapon tett látogatása során.

Semmilyen módon nem tudjuk ellenőrizni, hogy a közösségi médiák milyen eljárásokat használnak az Ön látogatásával kapcsolatos adatgyűjtés során és hogyan kezelik a begyűjtött személyes adatokat. Kérjük, hogy olvassák el a közösségi médiák adatvédelmi politikáit azzal kapcsolatban, hogy az alkalmazási gombokkal gyűjtött navigációs adatokat milyen célokra használják fel. Az adatvédelmi politikák lehetővé teszik, hogy befolyásolják a közösségi médiák eljárásait, elsősorban a fiókok személyes beállításával.

 

A Cookie-k hasznossága

A mi célunk, hogy a lehető leghatékonyabb reklámokat mutassuk be. Ezért a cookie-k technológiája lehetővé teszi, hogy megfelelő időn belül meghatározzuk, milyen reklámot jelentessünk meg az Ön terminálján, a korábban egy vagy több honlapon vagy alkalmazáson tett látogatásai alapján. Az Ön érdeklődése a terminálon megjelenő reklámtartalmak iránt meghatározza azokat a reklám bevételi forrásokat, amelyeknek köszönhetően működtetheti a felhasználóknak gyakran ingyen kínált szolgáltatásokat. Ön is bizonyára jobban örül, ha a saját érdeklődési körének megfelelő reklámok jelennek meg a terminálján, mint ha olyanok, amelyek teljesen érdektelenek az Ön számára. Hasonlóképpen a reklámozók is jobban szeretnék, ha a reklámjaik olyan felhasználókhoz jutnának el, akiket potenciálisan érdekelhet az ajánlat.  

További információk

Ha az ön terminálját több személy is használja, vagy a terminálon több internetes program is fut, nem tudjuk egyértelműen garantálni, hogy az Ön termináljának szánt szolgáltatások és reklámok valóban egy adott felhasználóhoz jutnak el és nem a terminál más felhasználójához. 

Adott esetben a terminál használatának más személyekkel való megosztása és emiatt a cookie-k kezelésével kapcsolatos beállítások is az Ön döntési és az Ön felelősségi körébe tartoznak.

12. Más weboldalakra irányító linkek

A honlapok harmadik személyek honlapjai felé navigálhatnak link használatával. Az MAGYAR PROFIMED KFT. semmilyen ellenőrzéssel nem rendelkezik ezen honlapok felett és nem tehető felelőssé sem azok tartalmáért, sem azok személyes adat-kezeléséért. Személyes adatai biztonsága érdekében javasoljuk, hogy olvassa el a mi honlapjainkon keresztül elért honlapoknak a személyes adatok bizalmasan kezeléséről és védelméről szóló szabályzatát. 

13. Egyebek

AZ MAGYAR PROFIMED KFT. a Felhasználó aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatók össze a Felhasználó által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

Ha a MAGYAR PROFIMED KFT. a szolgáltatott adatokat az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, akkor erről a Felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

AZ MAGYAR PROFIMED KFT. kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását.

MAGYAR PROFIMED KFT. a felelősségébe tartozóan végzett adatkezelési tevékenységekről nyilvántartást vezet (adatkezelési tevékenység nyilvántartása) a GDPR 30. cikkének megfelelően.

Adatvédelmi incidens a biztonság olyan sérülése, amely a kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi. Adatvédelmi incidens esetén a MAGYAR PROFIMED KFT. a GDPR 33. és 34. cikkei szerint köteles eljárni. MAGYAR PROFIMED KFT. nyilvántartja az adatvédelmi incidenseket, feltüntetve az adatvédelmi incidenshez kapcsolódó tényeket, annak hatásait és az orvoslására tett intézkedéseket.

AZ MAGYAR PROFIMED KFT. bármikor jogosult jelen Szabályzatot egyoldalúan módosítani. AZ MAGYAR PROFIMED KFT. a módosításokról a Felhasználót a Honlap felületén keresztül tájékoztatja. A módosítást követően a Honlap használatának feltétele, hogy a Felhasználó a Honlapon keresztül és az ott biztosított módon azokat kifejezetten elfogadja.

A vásárló (érintett) a webáruházban történő megrendelése elküldésével akként nyilatkozik, hogy az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltakat megismerte, tudomásul vette, elfogadta és az itt leírt adatkezeléshez kifejezett hozzájárulását adja.

Az érintett a Profimed hírlevél elnevezésű e-mail hírlevélre történő felirtakozással akként nyilatkozik, hogy az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltakat megismerte, tudomásul vette, elfogadta és az itt leírt adatkezeléshez kifejezett hozzájárulását adja.

14. Lényegesebb jogszabályok

Minden művelet az Ön személyes adataival a hatályos jogszabályok tiszteletben tartásával történik. Az adatkezelést illetően az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseit szabályozó 2001. évi CVIII. törvény.

15. A Szabályzat módosítása

Amennyiben a MAGYAR PROFIMED KFT. a saját maga, vagy jogszabály igénye alapján a jelen Szabályzatot módosítja, azt a honlapjainkon közzétesszük, a módosítás a közzétételtől hatályos. Ezért kérjük és felhívjuk Önt, hogy honlapokon elérhető utolsó változatát.