PROFIMED PROFESIONÁL A SZÁJ- ÉS TeSTÁPOLÁSBAN

Profimed profesionál v starostlivosti o zuby a telo
Alexandra Kala
ügyvezető igazgató

Röviden a cég történetéről:

A PROFIMED® 1997-ben alakult a csehországi České Budějovice városában – kicsi, de kreatív vállalkazásként indult, amely főleg fogászati anyagok, berendezések és eszközök forgalmazásával foglalkozott. Az 1998-as év több szempontból is fontos a cég történetében – ekkor költözik át Prága belvárosába, egy utcáról nyíló, raktárral felszerelt kicsi irodahelyiségbe. Ennek köszönhetően születik meg az ötlet, hogy a helyiségben egy szájhigiéniai mintabolt nyíljon, melynek mottója “Mindent a szájért és a szájápolásért”. A száj- és foghigiéniai termékek gyenge minőségű országos kínálata, valamint a nem kellő mértékben ellátott piac arra sarkallja a céget, hogy tovább fejlődjön. A cég a sztomatológiai anyagok kínálatát folyamatosan háttérbe szorítja és inkább a presztízsértékű világmárkák akvizíciójára fókuszál.

Termékpalettáján olyan nagyvolumenű márkák jelennek meg, mint a Sonicare, Waterpik, Rembrandt, Swissdent vagy éppen a GUM Sunstar. 2000-ben az addigi iroda- és bolthelyiséget kinőve új és központibb helyre költözik Prágában, ahol azóta is az egyik legnagyobb és legkedveltebb boltját működteti.

2001 újabb fontos év a PROFIMED történetében: ekkor nyílik meg a “Fogápolás” nevű boltja Prága egyik közkedvelt bevásárlóközpontjában. Itt jelenik meg először a rózsaszínű dizájn, amely az egészséges fogínyt szimbolizálja (ellentétben a pirossal, amely a sérült, gyulladt és beteg ínyre utal). Korábban a cég kék színeket használt.

2004-ben néhány változás történik a cég stratégiájában: a “Fogápolás” bolt neve Profimedre változik, a rózsaszín a cég hivatalos színévé válik és a kínálat kozmetikai eszközökkel bővül. Az első ilyen forgalmazott termék az amerikai Tweezerman, amely professzionális szemöldökcsipeszek gyártásával foglalkozik. Fokozatosan új márkák jelennek meg a cég kínálatában, mint például a Lee Stafford, az Institut Karité vagy a Korres.

A Profimed sorra bővíti bolthálózatát, majd 2005-ben megnyitja első leányvállalatát Szlovákiában. Ma már a cég 24 Profimed márkaboltot működtet Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország területén.

Ezekben az években növekszik a nagykereskedelmi forgalmazás gyógyszertárak és fogászati rendelők számára, de a cég fő tevékenységi köre továbbra is a magas szintű, professzionális tanácsadással és minőségi termékek széles kínálatával bővülő, szakemberek által is ajánlott kiskereskedelmi bolthálózat működtetése.

Ha professzionális szájápolás, akkor PROFIMED®!

A Profimed struktúrája két fő divízióra osztható – Fogápolás és Testápolás.

A Fogápolás divízió a cég történetét tekintve kiemelkedőbb és nagyobb. Ide tartozik többek között a GUM, a Swissdent, a Waterpik, a Philips Sonicare, és a TePe.

A fiatalabb és dinamikusan fejlődő Testápolás dívíziónak a kezdektől professzionális arculatot épít a cég és egyediségével próbálja megkülönböztetni a többi kiskereskedelmi hálózattól. Termékpalettáját mára olyan, a szakemberek által nagyra értékelt márkákra szűkítette, mint a KORRES, a Tweezerman (manikűr és pedikűr segédeszközök), Tisserand (aromaterápiás kozmetika), TEK (természetes hajkefék disznószőrből), Institut Karité (bambuszolaj kozmetikumok), LEE STAFFORD (hajkozmetika), vagy a Solis (professzionális svájci hajszárítók valamint manikűr és pedikűr segédeszközök).

Jelenleg a PROFIMED® Csehország és Szlovákia egyik legjelentősebb szájhigiéniai termékeket forgalmazó vállalata. A PROFIMED bolthálózat megtalálható e két ország összes 100 000 lakos feletti városában, a márka ismertsége pedig országos szinten meghaladja a 20%-ot.

A Profimed első boltja 2014 óta működik Budapesten az Allee bevásárlóközpontban. A cél a magyarországi bolthálózat további növelése.

A Profimed kereskedelmi politikájának alapja a minőségi áruk széles skálája, a független tanácsadás valamint a professzionális szintű kiszolgálás. Magától értetődő a tanácsadók és eladói asszisztensek szakmai hozzáértése. Az összes termék kielégíti a legkifinomultabb ügyfelek és sztomatológiai szakemberek magas szintű igényeit. Ehhez hasonlóan a szájhigiéniai termékek a legmagasabb szintű elvárásoknak valamint a legfejlettebb világpiaci trendeknek is megfelelnek. Költséghatékonyak, hasznosak és követik divatot.

A PROFIMED® a Dentálhigiénikusok Társaságának partnere.

PROFIMED® támogatja:

  • fogorvosokat, gyógyszertárakat valamint szakembereket a szájhigiéniai termékek propagációjában és értékesítésében
  • a dentálhigiénikusokat azok nehéz és úttörő munkájuk során
  • a szájhigiénia területén működő, képzéssel és kutatással foglalkozó intézeteket
  • alapítványokat (Pink Bubble, Rákellenes Liga) és közhasznú társulásokat

A PROFIMED® szelektíven gyűjti a szemetet és nem pazarolja a papírt.

A PROFIMED® egy úttörő és modern cég, amely befektetésnek tekinti a fejlődést és nem ül a babérjain.

Alexandra Kala
ügyvezető igazgató


Copyright © 2017, Magyar Profimed Kft., Minden jog fenntartva Created by Motion Adatvédelem Üzleti feltételek
0 Ft / 0 db

A kosár üres