A mindennapi zuhanyzás alap. És a szájzuhany?

PM
A Profimed csapata
olvasás 3 percig
Oszd meg
Az a kellemes érzés, miután lezuhanyozott… Ugyanez a friss érzés fogja hatalmába keríteni szájzuhany használata után. A fogak másfél perc elteltével tökéletesen tiszták lesznek, amit fogkefével és vízzel való öblítéssel nem lehet elérni.

A szájzuhany helyes használat során képes a foglepedékek 99,9 %-át eltávolítani. A zuhany megszakítja, majd ezt követően elmossa a patogén baktériumláncokat, ezáltal redukálva a vérzést és a fogínygyulladást, mely a parodontitishez (magyarul: fogínysorvadáshoz) vezet. Egyúttal hozzájárul a fogkő és a pigmentfoltok eltávolításához, melyeket például a kávé, tea vagy a cigaretta okoz. Meggátolja a foglepedék és ételmaradékok lerakódását a nehezen elérhető helyeken, a fogak közötti térben vagy a fogszabályozó rögzítője körül. Hatásosan maszírozza a lágy szöveteket, hogy stimulálja a vér mikrocirkulációját az ínyben.

Szájzuhany mindenkinek, aki tökéletesen tiszta fogakat szeretne

A szájzuhany megelőzésre szolgál az egészséges fogak védelmének érdekében, a gyulladás kezelésének támogatója és ideális segítőeszköz azoknak, akik implatátumot, koronát, hidat vagy fogszabályzót használnak. Cukorbetegek számára is ajánlott. Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a fogínygyulladás elleni küzdelemben hatékonyabb, mint a fogselyem. Gyermekek kb. 6 éves kortól használhatják.

Hogyan működik a szájzuhany?

Minden szájzuhany a szájüregben lévő konkrét helyekre történő célzott vízáramlás befecskendezésének elvén működik (ezt a folymatot irrigálásnak nevezik). A Waterpik márka pulzáló vízsugárral dolgozik, amely 5,5 bar nyomás és 23 impulzus/másodperc alatt működik. A nyomás intenzitását 10 fokozatú skálán lehet szabályozni.

A Philips márka a Sonicare Airfloss Ultra készülékét olyan fúvókával szerelte fel, amely levegő és víz mikrocseppjeinek keverékét permetezi a fogak közötti résekbe és a fogíny vonalába. Az intenzitást szükség szerint egyszeri, kétszeres vagy háromszoros adagolásúra lehet beállítani.

A szájzuhanyt nemcsak otthon lehet használni, hanem a tölthető akkumulátor típusának köszönhetően (pl.: Waterpik WP560 vagy Philips Sonicare Airfloss Ultra) ott is használható, ahol nincs áramforrás.  

3 lépés a szájüreg mindennapos helyes ápolásához

  • a fogak mechanikus tisztítása manuálisan vagy szónikus elektromos fogkefe segítségével;
  • a fogak közötti rések tisztítása fogselyemmel vagy fogköz tisztító fogkefével;
  • szájzuhany használata.

Könnyű használat

A szájzuhany használata egyszerű és csak rövid gyakorlást igényel. Először töltse meg a tartályt vízzel. Állítsa be a nyomás intenzitását – amíg a fogak és az íny nem szokják meg a nyomást, ajánlott a legalacsonyabb fokozatot használni. Álljon úgy, hogy a szája a mosdó vagy a fürdőkád felett legyen, hogy a felhasznált víznek legyen hová elfolynia. Helyezze a zuhanyt a szájába és hagyja nyitva. Kapcsolja be az eszközt. Lassan mozgassa a fúvókát fokozatosan, ugyanúgy, ahogy fogmosás során a fogkefét mozgatja, hogy ne hagyjon ki egyetlen helyet sem. Szükség esetén megszakíthatja a vízáramlást a fogantyún található gomb segítségével. A komplett tisztítás akkor ér véget, amikor a tartályból kifogy a víz.

1 zuhany az egész családnak

A cserélhető fúvókáknak köszönhetően, amelyek színben eltérőek lehetnek, elégséges 1 zuhany a család több tagja számára. A fúvókák lehetnek szabványosak, ortodontikusak a rögzített fogszabályozó tisztításához, kiskanál formájúak a nyelv tisztításához, a fogínygyulladás tisztításához vagy speciális Plaque Seeker, melyet a foglepedék nehezen elérhető helyekről történő leghatékonyabb eltávolítására fejlesztettek ki. A zuhanyt szájvízzel kombinálva is lehet használni, de ez nem feltétlenül szükséges. 

Termékek

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei