Magyarország
Cseh Köztársaság
Lengyelország
Szlovákia

A téma, amit a legtöbben kerülnek - a szájszag

KA
Kóka Alexandra
olvasás 2 percig
Oszd meg
A kellemetlen lehelet forrása nem csak a kávé vagy a cigaretta lehet. Emésztési problémák is állhatnak a háttérben, sőt pszichés eredetű is lehet a szájszag kialakulása. A legtöbb esetben azonban baktériumok tehetők felelőssé.

Mit lehet tenni a rossz lehelet ellen?

Feltételezhetően a helytelen szájhigiénia az egyik kiváltó oka a halitózisnak, amely szájszagot jelent. Akár különböző betegségek mellékhatásai is közre játszhatnak kialakulásában. A Streptococcus baktériumok különböző alfajai, gombák, kénvegyületek is felelőssé tehetők a rossz lehelet és a rossz szájíz megjelenéséért.  
A napi szájápoló rutinunkhoz ajánlott hozzávenni a nyelv helyes tisztítását is, hiszen rengeteg lepedék és káros baktérium a nyelven telepszik meg elsősorban.
Kiemelten fontos a fogközök helyes tisztítása fogköztisztító kefe, fogselyem, szájzuhany használat segítségével.

A nyelvet is kell tisztítani?

A rossz szájszagot okozó baktériumok nagy része a nyelven telepszik meg. A fogkefével történő nyelvtisztítás nem elegendő, ráadásul nem is higiénikus. Mi a Profimednél kizárólag az erre a célra kifejlesztett olyan speciális eszközök használatát javasoljuk, amelyek követik a nyelv formáját, lamelláik hatékonyan távolítják el a lepedéket és a baktériumokat a nyelv felszínéről, ugyanakkor nem érik el a hányinger vonalat, így nem okoznak kellemetlen érzést.

Szükség van szájvízre? Alkoholos vagy alkoholmentes a jobb?

Önmagában nem elegendő, nem helyettesíti a megfelelő fogkrém használatát, viszont egy nagyon hatékony kiegészítés, mert képes plusz lepedéket eltávolítani a fogakról, amelyet a fogmosás során nem sikerült letisztítani. A legtöbb fogkrémünkhöz kapható kiegészítő szájvíz, együttes használatuk a legjobb, mert fogmosást követően, ha a habot rögtön a szájvízzel öblítjük ki, akkor a hatóanyagok jobban működésbe lépnek.

Az alkoholmentes szájvizet mindennapos használatra javasoljuk, az alkoholosat pedig maximum heti 1-2 alkalommal, mert a szájból nem csak a káros baktériumokat pusztítja el, hanem a hasznosakat is.

Mit kell tudni a fogköztisztító keféről és a fogselyemről?

Egy nagyon alapos fogmosás alkalmával sem tudjuk a fogközöket 100%-osan megtisztítani, ételmaradékok és baktériumok maradnak a fogközi terekben. Ezek az el nem távolított részek ínygyulladáshoz, fogszuvasodáshoz és nem utolsó sorban a rossz szájszag kialakulásához vezetnek. A fogköztisztító kefe és a fogselyem segít, hogy eredményesen tisztítsuk meg a fogközöket.

A fogköztisztítók esetében különböző méretek közül választhatunk, attól függően, hogy fogaink mennyire illeszkednek szorosan. A méret és típus megállapításában segítségünkre lehet a fogorvos, de akár mi magunk is ki tudjuk tapasztalni egy kezdő szett segítségével. Akár 3-4 méretre is szükség lehet egy fogsoron belül. Előfordulhat, hogy valakinek annyira szorosan illeszkednek a fogai, hogy a legkisebb fogköztisztító kefe sem fér be a fogközeibe, számukra a fogselyem és a szájzuhany jelent megoldást fogaik és ínyük egészségének megőrzése érdekében.

Termékek

Nincs raktáron
Nincs raktáron
Készleten > 5 db
Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei