Az igazság arról, hogy milyen alaposan mosol fogat

PM
A Profimed csapata
olvasás 3 percig
Oszd meg
Sokan hallottak már a lepedékjelző tablettákról. Gyakran ajánlja fogorvos a rendelőben. Egy közelebbi beszélgetés során azonban kiderül, hogy nincs jó elképzelésünk arról, hogyan dolgozzunk velük, és arról sem, hogy mennyire szolgálhatnak minket. Ezért a következő rövid oktatásban részletesen elmagyarázzuk, hogy mit kell tenni, és azzal a ponttal zárjuk, hogy mi a haszna ennek a „színes eljárásnak”.

1) A felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt nagyon hasznos

2) A plakk indikációt nem kell kizárólag tablettákkal ellátni. Ez lehet folyadék is. Legyen szó rózsaszín vagy lila tablettáról vagy tinktúráról, a szervezetre ártalmatlan színezéket tartalmaz.

3) Ne csüggedj. 🙂 Igen, ez olyan, mintha áfonyával játszanál, de az egészséghez vezető jó szokásokért érdemes elviselni. A lepedékfestést este érdemes elvégezni vagy amikor van időd. Semmiképpen ne a kedvenc fehér pólódat vedd fel. Öltözz valami egyszerű ”játszós” ruhába.

4) Ha cserepesek az ajkaid, kenj rájuk egy kis ajakápolót. Ne hagyd, hogy a festék "megakadjon" a repedezett területeken. Ártalmatlan és lemosható, de nem azonnal. 🙂

5) Első lépés – moss fogat, ahogy szoktál. Ne csalj azzal, hogy alaposabban próbálkozol. 🙂

6) Második lépés - óvatosan rágd szét a tablettát, hogy az szó szerint szétoszoljon a szádban és a fogaidon. Öblítsd le, és ne köpd ki túl nagy erővel, hogy ne legyenek lila pöttyök mindenhol.

7) Harmadik lépés - az igazság pillanata. A tabletta az egész szájat elszínezi. Fogak, nyelv, íny... Minden meglazul és eltűnik majd, ne félj semmitől. Koncentrálj a fogaidra. A megtisztított felületen csak egy színárnyalat marad, amely további tisztítással eltűnik. A lepedék elszíneződik. (Néhány tabletta képes más színűre színezni a régebbi, azt a helyet, ahová valószínűleg nem nagyon érsz el a fogkeféddel, mint a friss lepedéket, amit most "elfelejtettél").

8) Negyedik lépés - és most jön. Megmostad a fogaidat, és a festék megmutatta, hogy a lepedék még mindig ott van. Most már láthatod, hogy hol. Ezek tehát azok a helyek, ahová vagy egyáltalán nem, vagy csak olyan rövid időre jutsz el a fogkefével, vagy a sörték nem elég erősek a lepedék eltávolításához. Fogd újra a fogkefét, és kezd el a fogmosást. Lassan csináld, koncentrálj és figyelj. Ez ugyanaz, mint amikor a cipődet tisztítod. Ebben az esetben addig kell mosnod amíg a színek el nem tűnnek. És figyeld meg, hogy milyen messzire nyúlsz, milyen mozdulatot teszel, és mennyi ideig tart. Tapasztalataink szerint az emberek túl hosszúnak találják a fogmosást, de a "probléma" az, hogy reálisan sokkal kevesebb időt szánunk a tisztításra, mint amennyit kellene. Amikor rákényszerülünk, teljesen megdöbbenünk.

Ez a színjelzés lényege. Megtanít minket arra, hogy hogyan mossunk fogat helyesen, azaz hatékonyan. A lepedéknek el kell tűnnie a szánkból. Mindig és minden nap. Mechanikusan. Ha ez láthatatlan számunkra, akkor nem fogjuk tudni, hogy elbuktuk vagy nem teljesítettük a feladatot. A foltos, színesre festett fogaink arra kényszerítenek bennünket, hogy a gondozásnak megadjuk a szükséges időt és következetességet. Ha jól emlékszel, hogy hol és mennyi ideig kellett ismét alaposan megdolgozni a fogkefével a fogaidat, akkor megtanultad, hogyan tisztítsd meg a problémás területeket. Győződj meg róla, hogy többé nem hagyod ki őket, és tartsd be az újonnan tapasztalt időt. Az ellenőrzéshez időnként megismételheted a lepedékfestő eljárást. Mindenképpen nagyon megéri! Sok szerencsét kívánok! 🙂

Termékek

Nincs raktáron
Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei