Az igazság arról, hogy milyen jól mosol fogat

PM
A Profimed csapata
olvasás 3 percig
Oszd meg
Sokan hallottak már a lepedéket jelző tablettákról. Gyakran tesznek róla említést a szakasszisztensek, vagy ajánlják a rendelőben. Egy alaposabb beszélgetés során azonban kiderülhet, hogy nincs megfelelő elképzelés arról, hogyan kell velük dolgozni, és arról sem, hogy mennyire szolgálhatnak bennünket hatékonyan. A következő rövid edukációs cikkben ezért részletesen elmagyarázzuk, hogy mit kell tenni és azzal a ponttal zárunk, hogy mi a haszna ennek a "színes tevékenységnek".

1) A plakkfestők a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt segítséget nyújtanak.

2) A plakk jelzésére nem csak tablettákat találunk, használhatunk erre alkalmas folyadékot is. Legyen az rózsaszín vagy lila, tabletta vagy tinktúra, a szervezetre ártalmatlan színezéket tartalmaz a termék.

3) Mókás tevékenység 🙂 igen, olyan, mintha áfonyával játszanál, de az egészséghez vezető jó szokásokért érdemes beiktatni a napi rutinba. Használd este, vagy egyszerűen csak akkor, amikor időd engedi, de semmiképp se a kedvenc fehér pólódat viseld közben! Öltözz úgy (és a gyerkőcök is), mintha spagettit és ketchupot készülnél enni. 😊

4) Ha szárazak az ajkaid, használj egy kis ajakírt. Ne hagyd, hogy a festék "belekapjon" a kicserepesedett részekbe. Ártalmatlan, és idővel lekopik, de nem azonnal 🙂 .

5) Első lépés - moss fogat, ahogy szoktál. Ne csalj azzal, hogy más technikával próbálkozol! 🙂

6) Második lépés - óvatosan rágd és szopogasd el a tablettát, hogy szó szerint szétoszoljon a szádban és a fogaidon. Öblítsd ki a szádat, de óvatosan, ne legyenek lila pöttyök mindenhol a fürdőben!

7) Harmadik lépés - az igazság. A tabletta beszínezi az egész szádat, a fogakat, a nyelvet, az ínyt... Idővel a festék eltűnik, ne ijedj meg, koncentrálj a fogakra, a lepedék elszíneződésre. Hirtelen látható lesz csupasz igazság. (Egyes tabletták a régebbi plakkot, azokat a helyeket, ahová nem nagyon érsz el a fogkefével, másképp színezik, mint a friss lepedéket, amiről a legutóbbi tisztítások során feledkeztél meg.)

8) Negyedik lépés - és most jön a lényeg. Megmostad a fogaidat, és a festék kimutatta, hogy a lepedék még mindig ott van. Most már láthatod, hogy pontosan hol, tehát ezek azok a helyek, ahová vagy egyáltalán nem, vagy csak olyan rövid időre jutsz el a fogkefével, hogy a sörték nem elegendőek a lepedék eltávolításához. Fogd meg újra a fogkefét, és kezdd el a fogmosást! Lassan csináld, koncentrálj és figyelj. Ugyanaz, mint amikor a cipődet tisztítod. Addig nincs megtisztítva, amíg a kosz - ebben az esetben a színes anyag - el nem tűnik. És figyeld meg alaposan, milyen messzire nyúlsz, milyen mozdulatokat teszel, és mennyi időbe telik. Az a tapasztalatunk, hogy az emberek túl hosszúnak találják a fogmosásra szánt időt. De a "probléma" az, hogy reálisan nézve sokkal kevesebb időt szánunk a tisztításra, mint amennyit kellene. Amikor valami rákényszerít minket – jelen esetben a plakkfestő – meglepődünk, hogy valójában mennyi idő is szükséges az alapos tisztításhoz. Ekkor válik világossá az is, hogy a barázdák megfelelő tisztán tartásához egycsomós fogkefére, míg a fogközök alapos tisztításához fogköztisztító kefére, vagy fogselyemre lesz szükséged. A számodra megfelelő eszközök megállapításához és a helyes tisztító mozdulatok elsajátításához érdemes dentálhigiénikus segítségét kérni.

Ez a plakkfestés lényege. Megtanít minket arra, hogy megfelelően, azaz hatékonyan mossunk fogat. A lepedéknek el kell tűnnie a szánkból. Mindig és minden nap, mechanikus tisztítás során. Ha láthatatlan számunkra, nem fogjuk tudni, hogy nem sikerült vagy nem végeztük helyesen el a feladatot. A megszínezett lepedék arra kényszerít minket, hogy a szükséges időt és következetességet szenteljük az ápolásnak. Ha jól emlékszel arra, hol és mennyi ideig kellett ismét alaposan használni a fogkefével, akkor megtanultad, hogyan tisztítsd meg a fogak problémás területeit. Ügyelj arra, hogy többé ne hagyd ki őket, és tartsd magad az szükséges időhöz. Ellenőrzésképpen időnként érdemes megismételni a festési eljárást. Mindenképpen hasznodra válik! Szóval sok sikert és jó színezést! 😊

Termékek

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei