Első körömvágás? Készüljetek fel!

PM
A Profimed csapata
olvasás 2 percig
Oszd meg
A gyermekek körmének ápolása gyakran fejtörést okoz a friss szülőknek. Ne aggódj, ha tudod, mire kell figyelned és hogyan kell eljárnod, csak egy kis gyakorlásra van szükséged, és pillanatok alatt sikerülni fog!

Várj a szülőszobában!

Még ha alig várod is, hogy végre kipróbáld a készlet minden elemét, hagyd egy ideig pihenni az ollót. A szülés után a körmök általában a bőrhöz tapadnak, és a vágásuk fájdalmat vagy akár gyulladást is okozhat a babának. Ráadásul a csecsemők első körmei kezdetben maguktól leválnak, így nem kell beavatkozni a folyamatba. A baba karmolásának megakadályozására használhat kis zoknit vagy puha kesztyűt.

Két hét elteltével kezdhetjük vágni a pici körmét. Ha a köröm elválik az alatta lévő bőrtől akkor nyugodtan levághatjuk. Érdemes fertőtleníteni az ollót. A babák körme sokkal gyorsabban nő, mint a felnőtteké, beakadhat ruházatba, sebeket, karmolásokat okozhat önmagának a kicsi. Legalább hetente egyszer vágjuk le a kis körmöket az ujjakon és a lábakon is. A körömvágás praktikái között talán a legcélravezetőbb, ha akkor kezdünk neki, amikor a baba alszik, és nem izeg-mozog. Arról nem is beszélve, hogy ezt a rutint gyakran sírás kíséri. Szánjunk elég időt a körömvágásra, ne kapkodjunk és legyünk határozottak. A testközelség mindig megnyugtatja a babákat, vegyük ölbe ha már akkora. Dudorászhatunk, beszélhetünk hozzá. Ha bármilyen sérülést ejtettünk a körmén, fertőtlenítsük le és kérjünk segítséget a védőnőtől vagy gyermekorvostól.

A megfelelő eszköz

A Profimed a Fridababy Easy Grip körömollót kínálja, amellyel a legkisebb körmök levágása miatt sem kell aggódnia. A biztonságos és lekerekített pengék segítenek hatékonyan, pontosan azt vágni, míg az ergonomikus, csúszásmentes fogantyú teljes irányítást biztosít. A Frida Baby márka praktikus és intelligens eszközöket kínál gyerekeknek és szülőknek egyaránt, és a balkezesekre is gondolt! A szimmetrikus fogantyú lehetővé teszi a könnyű használatot jobb- és balkezes szülők számára egyaránt. Ezenkívül ujjtámasszal van ellátva, amely megkönnyíti a vágási irány szabályozását. Az olló rozsdamentes acélból készült és BPA-mentes. A biztonsági tok egyben játékként is szolgál, hogy a baba a kezébe adja, és máris elkezdheti a körömvágást.

Termékek

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei