Érdemes tudni

PM
A Profimed csapata
olvasás 3 percig
Oszd meg
Március 20-án az egész világ a szájhigiénia napját ünnepli. Mi a többi napon is igyekszünk emlékeztetni Önt a szájápolás fontosságára. Ma azonban az alapismeretek hangsúlyozását felváltjuk egy áttekintéssel azokról az információkról, amelyeket nagyon hasznosnak tartunk, de általában nem kerülnek bele az oktatásnak szentelt cikkekbe és programokba.

TECHNOLÓGIA

Mindenki tudja, hogy a fogmosáshoz egy meghatározott módszer ajánlott. Néhány átgondolt tisztítási technika, hogy ne felejtsük el a fogazat bizonyos részeit. Melyik a legfontosabb ezek közül? 1) Rendszer. Nem "repkedünk" a fogkefével a száj körül. Ahogyan autóvezetés közben is teljes mértékben arra koncentrálunk, amit csinálunk, úgy a fogmosásnál is ezt követjük. Az Ön által kiválasztott helyen (az egyes vagy a nyolcas fognál) kezdje, és fogról fogra haladjon a fogív végéig. Csak az egyesével történő módszerrel biztosíthatja, hogy nem hagy ki semmit, és azt is, hogy ne csak az egyik oldalon menjen végig. Bizonyított, hogy az emberek többsége a fogaik egyik oldalát erősebben tisztítják. 2) A fog és az íny találkozásától a fog széle felé haladva tisztítson. Óvatosan rezegtesse a fogkefét, és fokozatosan törölje át a felületet. Kerülje az íny vonalának irányába történő kefélést, és kerülje a hosszú, vízszintes vonásokat. 3) Ne feledkezzünk meg a fogak belső felületéről. 4) Ha nem értük el a nyolcasok teljes felületét a kefével, akkor alkalmazzunk egysörtés kefét, hogy befejezzük a hátsó rész tisztítását. 5) Ha a fogak nem tökéletesen szabályosak és egyenesek, akkor például a fogak kereszteződési helyeinél egysörtés fogkefét is használjunk. 6) Ne gyakoroljon nyomást a fogkefére! Segít, ha a nyelét csak az ujjaiban tartja, mint egy evőeszközt vagy ceruzát. Nem összeszorított kézben, mint egy kalapácsot. A tisztaság nem a kefére gyakorolt nyomástól függ, hanem attól, hogy hány mozdulatot teszünk az adott területen.

NINCS PLAKK

A fogmosást nem lehet siettetni. A lepedék elég jól megtapad a fog felszínén. Ha sokáig nem távolítja el, akkor megkeményedik, jobban letapad, és idővel fogkővé válik. Így egy fogon több tisztító mozdulatot kell végeznünk. Vigyázat! Minél puhább a fogkefe, annál többet! A fogak tisztaságát akkor állapíthatja meg, ha a nyelvének hegyét végigsimítja a fogakon. Ha olyan sima felületet érez, mint az üveg, a fog tiszta. Ha a felület bársonyszerűnek tűnik, akkor plakk van rajta. Még akkor is, ha nem látja. Korábban már írtunk a plakkok jelölésére, megfestésére szolgáló tablettákról. Javasoljuk, hogy időnként ellenőrizze a fogmosás minőségét, és az esti fogmosás után hagyja, hogy a tabletta feloldódjon a szájban. A szín fogja mutatni, hogy hol kell még tisztítani.

A HAB NEM SEGÍT.

Sem a hab, sem az erős friss íz nincs hatással a fog tisztaságára. Valójában gyakran ezek csak összezavarnak minket. A friss szájíz és a habhegyek nagyon gyorsan "mindenhol tiszta" érzést adnak. Ráadásul úgy érezheti, hogy ki kell köpnie a felesleget, és van, aki már nem is folytatja a fogmosást ezután. A professzionális fogkrémek általában nem tartalmaznak habzó összetevőket, és nem, vagy csak kevéssé habzanak. Az ízek esetében ez általában hasonló. Így semmi sem "maszkírozza" a tisztaságot, és Ön jobban végzi a tisztítást.

KEFEHIGIÉNIA

Tisztítás után alaposan öblítse le a fogkefét, távolítsa el a vizet, és tegye egy pohárba, hogy jól kiszáradhasson. A kupakba való elzárás nem higiénikus. Bízzon bennünk, nem akarja tudni, mi történik a szálak között nedves és meleg környezetben. A keféket antibakteriális szájvízzel is "fertőtlenítheti". Ha valaki különösen gondos szeretne lenni, a piacon speciális fertőtlenítő spray-k vagy UV-lámpák is kaphatók. A fogkefét az elhasználódástól függően egy-három hónapig használjuk. Ugyanez vonatkozik az elektromos fogkefefejekre is. A fogköztisztító kefe néhány napig kitart, de egy hétnél tovább nem szabad használni. Ezen kefék higiéniája is ugyanaz, mint a hagyományos fogkeféké, és a tároláshoz egy speciális állvány használható, hogy ne guruljanak el a fürdőszobában. Utolsó fontos tanács: ne osszon meg senkivel semmilyen fogászati eszközt!

Termékek

Nincs raktáron
Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei