A FOGAK ÉS A TEST ÁPOLÁSÁNAK SZAKÉRTŐJE
Segítségre van szüksége?
+36 20 5 475 066

Fogtisztítás akár a jövőből

A ragyogó mosoly jelzi társadalmi státusunkat és egyértelműen tanúsítja a fogápolás minőségét. Fénylő, egészséges, pigmentfoltmentes fogakkal nem olyan bonyolult rendelkezni, az elektromos fogkefék modern technológiájának köszönhetően.

Ugyanúgy, ahogy a padlót is fel lehet seperni, illetve fel lehet porszívózni, a fogakat is lehet mechanikusan és elektronikusan is tisztítani. Az azonos eredmény eléréséhez azonban a mechanikus ápolás sokkal igényesebb. Az elektromos fogkefe nem végez el minden munkát helyettünk, de határozottan javítja annak minőségét.

Inkább szonikus, mint forgó

Az elektromos fogkeféket szonikus, forgó és oszcilálisan-forgókra osztjuk. A szonikus fogkefék kíméletesebbek a fogakhoz. Nem okoznak fognyak feltárást és gyermekek is használhatják, valamint érzkeny fogakkal és vérzésre hajlamos fogínnyel rendelkező személyek is. A szonikus fogkefék nagyfrekvenciájú törlés elvén működnek. A nagy mennyiségű mozgásnak köszönhetően zavarja a fogbevonat és a foglepedék szerkezetét. A rostalapú szálak továbbá úgynevezett dinamikus folyadékáramlást hoznak létre, amelyek a kefe sörtéinek hatósugarain túlra hatolnak, mely a fogak közötti teret és az íny barázdáit jelenti, ahol a tisztítás a legproblémásabb.

Tudatos tisztítás

A legjobb eredmény mindig a precíz és tudatos tisztításból származik – ez a szabály az elektromos és a mechanikus fogkefékre is vonatkozik. Ahhoz, hogy a fogkefe teljesítse célját, nagyon fontos, hogy ne nyomjuk erősen, hogy a szálak ne legyenek túlzottan a fogakhoz nyomva, mert akkor nem tud helyesen dolgozni. Koncentráljon a tisztításra, hogy fokozatosan és egyenletesen megtisztítson minden egyes fogat. A fogkefét akkor kapcsolja be, amikor már a szájában van, ezáltal elkerülheti a fogkrém által okozott szennyeződéseket. Kifejezetten nem érvényes, hogy minél több fogkrém, annál jobb tisztítás – a tökéletesen megtisztított fog a helyesen vezetett fogkefe eredménye.

Bestseller Philips Sonicare

A legkeresetteb szonikus fogkefék közé tartozik a Sonicare Healthy White a Philips-től. A speciális DiamondClean fej a hatékony foglepedék és felületi pigmentáció eltávolítására került kifejlesztésre, mint amilyen a kávé, tea, dohány és vöröbor által okozott foltok. A fogakat kifényesíti és ragyogóvá teszi.

Fogkefék, melyek kommunikálnak

A már említett szálat érő túlzott nyomás problémájára megoldás a Philips fogkeféje, a  Sonicare FlexCare Platinum. A fogkefe feje, az AdaptiveClean túlzott nyomás esetén jelet küld a fogkefe testébe, melynek alapján a fogkefe finoman lüktetni kezd. A fogkefe feje ezenkívül tökéletesen igazodik a fogak alakjához, mely révén jobb kapcsolatot hoz létre a fogfelülettel vagy a fogínnyel. Ennek a fogkefének a tartozéka lehet továbbá egy szaniter a fej fertőtlenítéséhez ultraibolya sugárzás segítségével.

Az elektromos fogkefe gyakran megoldja a gyerekek kedvetlenségét a fogtisztításhoz, mert  sokkal szórakoztatóbb a munka vele. Három éves kortól egészen biztosan elbűvöli a gyerekeket a Philips Sonicare for Kids fogkefe bluetooth-al, amely applikáció révén lehetővé teszi a telefonhoz vagy táblagéphez való csatlakozást. A gyerekek ezáltal szórakoztató módon megtanulják a helyes tisztítást és a szülők a tisztítás alaposságát egyszerűen ellenőrizhetik. 

Formatervezett fogkefék

A Seysso Carbon szonikus fogkefe elegáns testtel rendelkezik, sőt mi több, gyorsasági bajnok is egyben. A 96 000 szálmozgás (48 000 rezgés) percenként, úgynevezett kavitációs hatást vált ki, melynek eredményeképpen több ezer mikroszkópikus buborék keletkezik, amely a fogkrémet és az oxigént nehezen elérhető helyekre juttatja. A Seysso márka gyermek szonikus fogkeféket is gyárt, melyek a szájüreg tisztítására a születéstől fogva ajánlottak. A design szerelmeseit talán leginkább a Foreo szonikus fogkefe örvendezteti meg, számos feltünő színváltozatban. A fogkefe szimmetrikus teste és feje antibakteriális, gyorsan száradó, porózusmentes és sima szilikonból készült. Ez a fogkefe akár 10 000-szer jobban ellenáll a baktériumoknak, mint a klasszikus nylonszálak. Ezenkívül a tapintása is nagyon kellemes.

Termékek