Fogtisztítás akár a jövőből

PM
A Profimed csapata
olvasás 3 percig
Oszd meg
A ragyogó mosoly jelzi társadalmi státusunkat és egyértelműen tanúsítja a fogápolás minőségét. Ma már nem elérhetetlen fénylő, egészséges, pigmentfoltmentes fogakkal rendelkezni, az elektromos fogkefék modern technológiájának köszönhetően.

Ugyanúgy, ahogy a padlót is fel lehet seperni, illetve fel lehet porszívózni, a fogakat is lehet mechanikusan és elektronikusan is tisztítani. Az azonos eredmény eléréséhez azonban a mechanikus ápolás sokkal időigényesebb. Az elektromos fogkefe sem végez 100%-os munkát, de bizonyítottan hatékonabb, mint egy manuális fogkefe.

Inkább szónikus, mint forgó

Az elektromos fogkeféket szónikus, forgó, oszcilálló-forgó és ultrahangos technológiával rendelkezőkre osztjuk. A szónikus fogkefék kíméletesebbek a fogakhoz, nem okoznak ínyfelcsúszást és gyermekek, valamint érzkeny fogakkal és vérzésre hajlamos fogínnyel rendelkező személyek is használhatják. A szónikus fogkefék nagyfrekvenciájú rezgés elvén működnek. A nagy mennyiségű sörtemozgásnak köszönhetően megbontja a káros baktériumokból és lepedékből álló biofilm szerkezetét. A rostalapú szálak továbbá úgynevezett dinamikus folyadékáramlást hoznak létre, amely a kefe sörtéinek hatósugarain túlra hatolva a legproblémásabb területeket, a fogak közötti teret és az ínyvonalat is megfelelően tisztítja.

Tudatos tisztítás

A legjobb eredmény mindig a precíz és tudatos tisztításból származik – ez a szabály az elektromos és a mechanikus fogkefékre is vonatkozik. Ahhoz, hogy a fogkefe teljesítse célját, nagyon fontos, hogy ne nyomjuk erősen, hogy a szálak ne legyenek túlzottan a fogakhoz nyomva, mert akkor nem tud helyesen dolgozni. Koncentráljon a helyes technikára, hogy fokozatosan és egyenletesen tisztíthasson meg minden egyes fogat. A fogkefét akkor kapcsolja be, amikor már a szájában van, ezáltal elkerülheti a fogkrém által okozott szennyeződéseket. Kifejezetten nem igaz, hogy minél több fogkrém, annál jobb tisztítás – a tökéletesen megtisztított fog a helyesen vezetett fogkefe eredménye.

Bestseller Philips Sonicare

A legkeresetteb szónikus fogkefék közé tartozik a Sonicare Healthy White a Philips-től. A speciális DiamondClean fej a hatékony foglepedék és felületi pigmentáció eltávolítására került kifejlesztésre, mint amilyen a kávé, tea, dohány és vöröbor által okozott foltok. A fogakat kifényesíti és ragyogóvá teszi.

Fogkefék, melyek kommunikálnak

A már említett szálat érő túlzott nyomás problémájára megoldás a Philips egy másik fogkeféje, a  Sonicare FlexCare Platinum. A fogkefe feje, az AdaptiveClean túlzott nyomás esetén jelet küld a fogkefe testébe, melynek alapján a fogkefe finoman lüktetni kezd. A fogkefe feje ezenkívül tökéletesen igazodik a fogak alakjához, mely révén jobb kapcsolatot hoz létre a fogfelülettel, illetve a fogínnyel. Ennek a típusú fogkefének a tartozéka lehet továbbá egy szaniter a fej fertőtlenítéséhez ultraibolya sugárzás segítségével.

Az elektromos fogkefe megodást jelenthet a gyerekek kedvetlenségére, ami fogtisztítást illeti, mert  sokkal szórakoztatóbb a munka vele. Három éves kortól egészen biztosan elbűvöli a gyerekeket a Philips Sonicare for Kids fogkefe bluetooth-al, amely applikáció révén lehetővé teszi a telefonhoz vagy táblagéphez való csatlakozást. A gyerekek ezáltal szórakoztató módon tanulják meg a helyes tisztítást, ráadásul a szülők a tisztítás alaposságát egyszerűen ellenőrizhetik. 

Ultrahangos technológia

A legmodernebb technológia körülbelül 1,6 MHz-es ultrahangos hullámokon alapul, amelyek a baktériumláncokat a sörtéktől akár 5 mm-re is megbontják. Az ultrahangos elektromos fogkefének nem szükséges rezegnie a  megfelelő tisztításhoz, ezért nagyon érzékeny fogakra és fogínyre is alkalmas, ugyanakkor rezgő funkcióval is rendelkezik azok számára, akik azt jobban kedvelik. Az ultrhang mélyen behatolva az ínybe gyógyítja, regenerálja azt, gyulladáscsökkentő, vérkeringés serkentő hatása van, így segítséget nyújthat a már meglévő problémák kezelésére, illetve azok megelőzésére. A készüléket implantátumot viselők és periodontitisben szenvedőknek is ajánljuk, valamint bárki számára, akinek az elektromos kefék rezgése kellemetlen.
A MEGASONEX ultrahangos fogkefe, innovatív technológiával, ultrahanghullámokat használva működik, gyengéd, de rendkívül hatékony. Eltávolítja a dentális plakkot a fogak felületéről, az ínyvonal mentén, a hidak és koronák alól, valamint még az interdentális terekből is. 

Termékek

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei