Használ szájzuhanyt? Azt tudta, hogy szájvizet is tölthet a tartályba?

PM
A Profimed csapata
olvasás 3 percig
Oszd meg
A Waterpik szájzuhanyok mindenki számára előnyösek. Használatuk nem csak maximális szájápolást biztosít, hanem az ínybetegségek megelőzésére is szolgál.

Biztonságos-e a szájvíz vagy szájöblítő oldatok használata az irrigátorokkal együtt? Károsíthatják a készüléket? Mi a célszerű és mi nem? Keressünk egyszerű válaszokat ezekre a kérdésekre és derítsük ki, hogyan tehetjük teljesebbé mindennapjainkat a Waterpik® segítségével.

IGEN, használható a készülékkel:

  • Standard szájvíz
  • Antiszeptikus szájvíz
  • Antimikrobiális oldat

NEM használható a készülékkel:

(Ezen termékek bármelyikének hozzáadása a szájöblítő tartályhoz csökkentheti a teljesítményt vagy lerövidítheti a termék élettartamát.)

  • Illóolajok
  • Jódoldatok
  • Sós oldat

 

Arra fogunk összpontosítani, hogy mi a megfelelő.

Szájvíz - a szájöblítők semlegesítik a rossz leheletet, antibakteriális hatóanyagokat és alkoholt tartalmazhatnak.

Szájvíz használata:

  • Öntsön kis mennyiségű szájvizet a szájzuhany meleg vízzel teli tartályába. A készülék károsodásának elkerülése érdekében ne lépje túl a szájöblítő és a csapvíz 1:1 arányát.
  • Használat után öblítse ki a készüléket meleg vízzel.

Terápiás szájöblítők - A fogorvosok terápiás szájöblítőket ajánlanak az ínygyulladás megelőzésére és a fogágybetegségek kezelésére. Ezek az oldatok általában hatékony antiszeptikus szereket tartalmaznak, mint például CPC, klórhexidin-glükonát - CHX (pl. Paroex®).

Terápiás szájöblítő használata:

  • Öntsön kis mennyiségű szájvizet a szájzuhany meleg vízzel teli tartályába. A készülék károsodásának elkerülése érdekében ne lépje túl a szájöblítő és a csapvíz 1:1 arányát.  Használat után öblítse ki a készüléket meleg vízzel.

 

Waterpik és Pik Pocket™ PP-100 fúvóka

A Waterpik szájzuhanyok nagy előnye a speciális fúvókák széles választéka. Ha parodontális betegségben szenved, fogorvosa javasolhatja a Pik Pocket™ PP-100E professzionális Waterpik fúvókával történő öblítést. A gumihegyű fúvókát óvatosan lehet a bukkális területig bevezetni és a legkisebb nyomással antibakteriális oldatot lehet alkalmazni. A zuhany alapvetően csak csapvízzel használható, de gyulladás esetén ajánlatos antibakteriális oldatot alkalmazni. A Pik Pocket fúvóka lehetővé teszi, hogy az antimikrobiális oldat elérje az ínyt, ahol csökkenti az anaerob baktériumok számát.

Öblítés a Pik Pocket™ PP-100 fúvókával

  • Állítsa be a legalacsonyabb nyomásértéket a forgó szabályozóval.
  • Helyezze a fúvókát a szájába úgy, hogy a gumi hegye az ínyvonal felé mutasson (45°-os szöget tartva a foghoz képest). Óvatosan vezesse a hegyet az ínyvonal szintje alá a periodontális zsebbe.
  • Kapcsolja be a készüléket.
  • Óvatosan használja a fúvókát az ínybarázda tisztítására az összes fog körül és a parodontális zsebekben. A puha gumihegy lehetővé teszi a terápiás öblítőszerek kíméletes, alacsony nyomású adagolását az ínyvonal alá.
  • Használat után öblítse ki a készüléket meleg vízzel.

A szájzuhany tökéletes ápolást biztosít fogainak és ínyének. A szájvizek és a terápiás szájöblítők még fejlettebbé tehetik az irrigátor használatát. Mindig konzultáljon fogorvosával, ha a fogak és az íny egészségéről van szó.

Termékek

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei