Hogyan válasszuk ki a megfelelő elektromos fogkefét vagy szájzuhanyt?

PM
A Profimed csapata
olvasás 5 percig
Oszd meg
Májusban a Profimednél az elektromos termékek népszerűsítésére összpontosítottunk. Mind az üzleteinkben, amelyek most újra nyitva vannak, mind pedig az interneten. Ebben a hónapban két jelentős új termék is piacra került neves márkáktól. A Philips Sonicare bemutatta PRESTIGE modelljét, egy lenyűgöző szónikus fogkefét luxus kivitelben, amelyet a márka joggal a "legokosabb" fogkefeként emleget. A Waterpik pedig bemutatta a szó szerint forradalmi Sonic Fusion szájzuhanyát. A készülék ötvözi a szónikus fogkefét és a szájzuhanyt, így egyszerre tisztítja a fogakat és a fogközöket. A növekvő érdeklődésre való tekintettel újra közzéteszünk egy korábban megjelent cikket a témában: Hogyan válasszuk ki a megfelelő elektromos fogkefét vagy szájzuhanyt?

Ez a kérdés az elmúlt húsz évben az egyik leggyakrabban feltett kérdés volt a Profimednél. Sok vásárlónk a fogorvos vagy a dentálhigiénikus egyértelmű ajánlásával érkezik, és a választás során csak a készülék paramétereit, megjelenését és az árát nézik. De ugyanilyen gyakran a vásárló hozza meg a döntést. Az első kérdések általában a következők: "Használhatom-e fenntartás nélkül a fogkefét vagy a szájzuhanyt?" „Az ajánlások mellett hallottam figyelmeztetéseket is.” „Az elektromos fogkefék esetleg fájdalmat is okozhatnak.” „A szájzuhanyok nem segítenek, sőt árthatnak." Mielőtt tehát rátérnénk az áttekintő információkra, amelyek segítenek eligazodni a kínálatban, és kiválasztani az elvárásainknak leginkább megfelelő készüléket, nézzük meg röviden az aggodalmakat, hogy vajon mennyire megalapozottak. Nem vennénk a bátorságot, hogy a fogápoláshoz megvásárolható összes elektromos készülékről beszéljünk, de a Profimed által két évtizede forgalmazott márkák esetében több száz (manapság már inkább több ezer) példát tudunk felhozni, ahol a vásárlók a szájhigiénia jelentős javulásáról számoltak be. Többször vásárolnak újabb modelleket, vagy ajándékba veszik a készüléket. A Philips Sonicare elektromos fogkeféit, a Megasonex ultrahangos fogkefét, az újdonságnak számító Xiaomi Oclean készülékeit és a Waterpik szájzuhanyokat ajánljuk, mint az egészséges fogakhoz és ínyhez vezető optimális utat. Mindössze annyit kell tenni, hogy helyesen választja ki és használja őket.

Szónikus fogkefék felnőtteknek és gyerekeknek

Az összes lehetséges tulajdonság közül, amelyek markánsan megkülönböztetik a fogkeféket, nézzük először a legfontosabbakat. Hogyan tisztít egy szónikus fogkefe? A kefefej sörtéi csak két irányban rezegnek. Így az történik, amit a manuális kefével a megfelelő tisztítási technikával csinálunk, csak sokkal gyorsabban. A sörték percenként 32 000 rezgést (ha úgy tetszik, 64 000 tisztító mozdulatot) végeznek. A kefét nyomás nélkül az íny szélére kell helyezni, és onnan a fog széle felé mossa a fogat. Önnek csak a fogankénti folyamatra kell koncentrálnia. A tisztító sörték nagyon hatékonyan távolítják el a lepedéket és a pigmentációt (az ételek, italok vagy dohány okozta elszíneződéseket). A gyors cirkuláció ugyanakkor hanghullámokat is létrehoz. Ez mozgásba hozza a szájban lévő folyadékot (nyál, víz). Az így keletkező dinamikus áramlás egy másik bevált technika, amely eltávolítja a lepedéket a fogakról. A fogkefe üzemideje két perc. Ez az optimális idő az összes fog megtisztítására. Annak folyamatos ellenőrzése érdekében, hogy alaposan megmossa mindenhol a fogait, a sörték harminc másodpercenként egy pillanatra megállnak. Ilyenkor figyelmeztet a fogkefe a tisztítás további részekre történő áthelyezésére. Ennek eredményeként tökéletesen tiszta fogai lesznek. Tökéletesen simának fogja érezni őket. És ez így van rendjén. (Érdemes azonban nem elfelejteni, hogy a fogak közötti tereket továbbra is tisztítani kell). A szónikus fogkefe felnőttek és gyermekek számára egyaránt alkalmas. Ha komoly problémával áll fogorvosi kezelés alatt, mindenképpen konzultáljon fogorvosával a szónikus fogkefe vásárlásának alkalmasságáról. Ellenkező esetben nyugodtan dönthet.

Az alap tisztítási programban, amely természetesen már teljesen elegendő az ápoláshoz, a Philips Sonicare fogkefék azonosak. A méretben, funkcióban és sörteerősségben eltérő fejek kiválasztásával testre szabhatja az ápolást. A kategória növekedésével a kefék is egyre többféle tisztítási módot, intenzitást és praktikus vagy akár dizájnfunkciókat kínálnak. A gyermekkefék és a felső kategóriás felnőtt kefék mobilalkalmazással is működnek, hogy jobban ellenőrizhető legyen a tisztítás, és motiváljanak.

Alapkivitelben egy masszív elektromos fogkefét vásárol, amely képes javítani a fogmosási eredményeit. A mai csúcskategóriás modellek funkciói közé tartoznak a fogkefére gyakorolt túlzott kézi nyomás szabályozására szolgáló nyomásérzékelő rendszerek, a tisztítási mód automatikus párosítása az aktuálisan használt kefefej típusával, indukciós töltő a szájöblítő üvegpohár vagy az USB-töltővel ellátott utazótok. Tekintettel a választási lehetőségek sokaságára, érdemes a Profimed egyik üzletében értékesítési konzultációt választani, ahol bemutató modellek állnak rendelkezésre, és tapasztalt kollégák segíthetnek a választásban, valamint megválaszolhatják a még felmerülő kérdéseket.

Szájzuhanyok

A készülék neve azt a benyomást keltheti, hogy alapvetően fogmosásra szolgál. Ez az elképzelés azonban nem teljesen pontos. A Waterpik szájzuhanyokat több évtizeden keresztül fejlesztették ki, hogy a száj olyan területeinek tisztítására szolgáljon, amelyeket fogkefével nem érünk el (beleértve a fogak közötti területeket is). A víz mindenhová eljut. Következésképpen csak arról kell gondoskodnunk, hogy az áramlás biztonságos, ugyanakkor elég erős legyen a tisztításhoz. A Waterpik szájzuhanyok mindegyike alapvetően ugyanazt a vékony, folyamatosan pulzáló, állítható erősségű vízsugarat produkálja. A pulzálás, azaz a vízsugár villámszerű megszakítása fokozza a tisztító hatást.

A Waterpik, mint szájtisztító eszköz, mindenki számára előnyös. Preventív jellege nagy jelentőséggel bír, és a kezelés utáni érzés is nagyon kellemes. Igen, mint egy jó zuhanyzás után. A szájzuhany (irrigátor) fontossága azonban nő a szájüregben előforduló problémákkal. Legyen szó szabálytalan, fogkefével nehezen tisztítható fogakról, rögzített fogszabályzóról, különböző műfogsorokról és nem utolsósorban ínybetegségekről és a tasakok kialakulásáról (chobot). A vízzel történő tisztítás mindenütt nagy előnyökkel jár. Ha gyulladás fenyeget, vagy már kialakult, kezelés is végezhető klórhexidin (CHX) tartalmú szájöblítő használatával. Ez bizonyítottan javítja az íny állapotát.

Teljesítményével (nyomás) és a fúvókák választékával (minden modellel kompatibilis) minden Waterpik szájzuhany teljes mértékben alkalmas az ideális megelőzésre és ápolásra. A választásnál tehát a fő szempont az, hogy konnektoros vagy akkumulátoros készüléket használjon-e fürdőszobai vagy utazási célokra. A "hálózati" modellek nagyobbak lehetnek, ezért kiterjedtebb vezérléssel és nagyobb víztartállyal rendelkeznek. A készülék egy kiegészítő konzol segítségével a falra is felszerelhető. Ezek a paraméterek (azaz a készülék mérete, a tápegység típusa és az utazási változat szükségessége vagy a villany nélküli helyeken való használat) az alapvető kiválasztási kritériumok. Bár az egyszerűbb és olcsóbb modelleknek kisebb a tisztítófúvóka választéka gyárilag. Bármelyikük megvásárolható külön-külön is. A víznyomás minden készülékhez elegendő. A magasabb kategóriák pontosabb szabályozást tesznek lehetővé. További funkció a zuhany és a szónikus fogkefe egy készülékben való egyesítése. A fehérítő programmal ellátott modellek további lehetőséget kínálnak a fogápolásra. Ezt a fúvóka fogantyújába helyezett speciális kímélő fehérítőtabletták biztosítják, amelyek megváltoztatják a víz összetételét, és így hatékonyabban távolítják el a pigmentációt a fogak felszínéről.

A szájzuhany kiválasztásakor még inkább ajánljuk a konzultációt és a készülék bemutatását szakképzett tanácsadóink által üzleteinkben. A gyakorlati bemutató a készülék karbantartására vonatkozó információkat is tartalmazza. És nagy valószínűséggel csatlakozol azon emberek hosszú sorához, akik már nem tudják elképzelni a nap végét szájzuhany nélkül.

Termékek

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei