Itt van az ősz és vele együtt a hideg is! Mit jelent ez babánk számára?

PM
A Profimed csapata
olvasás 2 percig
Oszd meg
Itt a hideg évszak! Az időjárás ilyenkor nagyban segíti a bacilusok terjedését. Az ősz tele van tüsszögéssel, orrfújással, orrdugulással, köhögéssel, lázzal és egyéb kellemetlenségekkel. Mi az, ami a segítségére lehet?

Amikor egy gyermek megbetegszik, az elsődleges, hogy minél előbb jobban érezze magát, mivel ők még nehezebben viselik a tünetek okozta nehézségeket. Ne ijedjen meg, a szakértők szerint egy átlagos gyermek évente akár nyolcszor is megfázhat. A közönséges nátha egyáltalán nem veszélyes, és ha egyszerű elveket követ és igyekszik elkerülni a szövődményeket, néhány napon belül elmúlik a betegség.

• Biztosítson gyermeke számára pihentető környezetet és elég folyadékot

A megnövelt folyadékbevitel elősegíti, hogy a szervezet minél előbb megszabaduljon a bacilusoktól, mivel, kimossa őket a testből. A meleg gyógyteák mézzel, citrommal vagy gyömbérrel, a víz és a vitaminokkal teli friss gyümölcslevek ideálisak ebben az időszakban. Készítsen gyermekének egy erős húslevest, higgye el, hogy nagymamáink praktikája hamar talpra állítja majd.

• Legyen az orra mindig tiszta

Betegen a nyálkahártya duzzadt, emiatt a gyermek nehezen tud lélegezni. Az orrlyukak eldugulnak, ami azoknak a csecsemőknek, akik születésüktől fogva orrukon keresztül szoktak lélegezni, maga a pokol! Sírnak, rosszul alszanak és nehezen lehet őket szoptatni. Az inhalálás kisgyermek számára nem lehetséges, ezért a legjobb megoldást az orrcseppek vagy spray és az orrszívó jelenti. A 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó Fridababy NoseFrida természetes sótartalmú spray csodákat tud tenni. Nagy segítséget jelenthet orrszívó használatakor is. Az első osztályú orvostechnikai eszköz, a NoseFrida kézi orrszívó, cserélhető szűrőkkel kiváló megoldás a váladék eltávolítására. Svéd gyermekorvosok tervezték és tesztelték, könnyen használható és szuper hatékony. Az orr tisztán tartása alapvető előfeltétele a gyógyulásnak, valamint megakadályozza a középfülgyulladással járó fertőzések és szövődmények kialakulását. Annyiszor használhatja az eszközt, ahányszor csak szükséges.

• Szellőztessen eleget és párásítsa a levegőt

Szellőztesse rendszeresen azt a helyiséget, ahol a kis beteget tartózkodik. Így eltávolítja a levegőbe került fertőző részecskéket, és a baba is jobban kap majd levegőt. Ugyanakkor óvakodjon a huzattól és az allergének bejutásától. Továbbá az ágy megdöntése vagy egyszerűen a fej alá helyezett két párna szintén segíthet. Ezáltal a váladék jobb elvezetésre kerül, és nem folyik vissza a torokba, ami további irritációhoz, köhögéshez és hörgőproblémákhoz vezethet. A párásítók használata szintén kifejezetten ajánlott ebben az időszakban, mivel a száraz környezet kiszárítja a nyálkahártyákat. Az amerikai Frida kifejlesztette a Fridababy BreatheFrida 3 az 1-ben készüléket, párásító, diffúzor és éjszakai fény kombinációjával egy eszközben, amely egyben esztétikus dísze lehet a gyerekszobának. A folyó, vízesés vagy tenger körüli levegőhöz hasonló természeti környezetet biztosít. Néhány csepp illóolajjal kellemes illatot és nyugodt alvást biztosít.

A nátha tünetei öt-hét napig tartanak. A leggyakoribb szövődmények a sinusitis, a középfül gyulladása és a bronchiális, vagyis hörgőproblémák. A megfázás ellen nincs gyógyszer, vagy vakcina, a szövődményeket csak úgy tudjuk megelőzni, ha a tüneteket jó adag türelemmel és szeretettel kezeljük. Ha semmi sem működik, és a megfázás nem múlik el egy héten belül, akkor orvoshoz kell fordulni.

Termékek

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei