KÉT PERC FOGMOSÁS (HOGY IS VAN EZ VALÓJÁBAN?)

PM
A Profimed csapata
olvasás 3 percig
Oszd meg
"Két percig mossunk fogat." Ezt a leckét már mindenki hallotta. Először is nézzük meg, miért nem követjük.

Nem is olyan régen a vezető svéd fogászati segédeszköz-gyártó TePe felmérést kezdeményezett a fogmosási idő szubjektív megítéléséről. A TePe arra számított, hogy az eredmények nem lesznek túl biztatóak, de mégis szinte sokként érte őket, amit tapasztaltak. A tesztalanyoknak egyszerűen adtak egy fogkefét, és arra utasították őket, hogy két percig mossanak fogat anélkül, hogy látnák az órát. Amikor a teszteltek idejét átlagolták, az eredmény 43 másodperc lett. Ennyi idő után az emberek úgy érzik, hogy a két perc eltelt. Ha figyelembe vesszük, hogy ezek az emberek őszintén próbálták elérni ezt a két percet, mennyi idő telhet el valójában a reggeli kávé és az irodába futás közötti gyors fogmosáskor?

Tehát amit egyértelműen kijelenthetünk az az, hogy túl rövid ideig mosunk fogat. Próbáljunk meg ezen javítani!

Miért két perc?

Ennek az (ORIENTÁLIS!) időnek a meghatározásához a megfelelő fogmosási technikát vesszük alapul. Vagyis a feladat elvégzése úgy, hogy a fogak teljes felületén egyenként "végig megyünk" a fogkefével és mindegyiken elidőzünk. Mindig a fog és az íny közötti határfelülettől (ínybarázda) haladunk a fog széléig. Egyenként, szisztematikusan. Minden egyes törlésnél finoman rezegtetjük a kefét, hogy felkavarjuk a lepedéket. Csak egy négyfogú rajzfilmnyúl képes erre kevesebb mint két perc alatt. Egy teljes fogsor legalább két percet igényel. Azok, akik kevesebb idő alatt végeztek, bizonyára olyan gyorsan dolgoztak, hogy sok hely nem került tisztításra, vagy nem maradtak elég ideig minden fogon és nem törölték le kellőképpen a lepedéket.

Tehát, ha "fogról fogra", a megfelelő mozdulatot követve tisztítunk, elérhetjük a két percet (vagy még többet) anélkül, hogy az órára néznénk. Azok, akik ellenőrzést vagy motivációt szeretnének, kaphatnak egy kis homokórát, amelyet éppen erre a célra készítenek a fürdőszobákba. Fokozatosan azt fogjuk tapasztalni, hogy az idő lejártakor egyre közelebb kerülünk a célunkhoz, megtanulunk helyesen fogat mosni.

Amikor két perc nem elég!

Az ultra és extra puha fogkefék népszerűsége egyre nő. Igazán kíméletesek az ínyhez és mindenhez, amihez hozzáérnek. Természetesen éppen ezért kíméletesek a lepedékkel szemben is, amelyet el kell távolítaniuk. Ha tehát ilyen típusú fogkefét szeretne (vagy a szakember tanácsa szerint ilyen fogkefére van szüksége), akkor hosszabb ideig kell fogat mosnia. Két perc nem elég - minden egyes fogon tovább kell elidőznie. A fogmosás hossza így jelentősen megnő, a szakértők szerint tíz-tizenöt percre.

BIZONYÍTÉK

A lepedék jelzésére (azaz festésére) szolgáló tabletták megbízható bizonyítékai annak, hogy mennyire jól tisztítja a fogait. Fogmosás után (este) használja őket. Csak rágja/szopogassa el, majd öblítse le. A benne található portavin festék elszínezi az egyébként "láthatatlan" lepedéket. Hirtelen a szemünk elé tárul, hogy mennyi maradt a fogakon! Mivel a lila színű lepedéktől majd meg akar szabadulni, ezért addig mossa a fogát újra és újra, amíg teljesen el nem tűnik. Ekkor derül ki, hogy milyen mélyre kell nyúlni a fogkefével, hogy az összes színezett lepedék (minden plakk) eltűnjön és mennyi ideig kell egy helyen tisztítani. Mi a Profimed üzletben szívesen segítünk Önnek az egész folyamat megismerésében.

Termékek

Nincs raktáron
Nincs raktáron
Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei