Megfelelő gondoskodás az érzékeny bababőrről? Kizárólag a leggyengédebb módon!

PM
A Profimed csapata
olvasás 3 percig
Oszd meg
A gyermekek bőre életük első három évében nagy változáson megy keresztül. Ezen idő alatt a bőr egyes rétegei átalakulnak és távolról sem biztosítanak olyan védelmet, mint a felnőttek esetében. Mivel a babák bőre vékonyabb és a hidrolipid védőréteg összetételük eltérő, ezért könnyebben kiszáradhatnak és ekcémában, illetve egyéb bőrbetegségekben szenvedhetnek. Ezért fontos, hogy a bőrt megfelelő babakozmetikai termékekkel ápoljuk, valamint, hogy ellássuk a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal, hogy ezáltal elkerüljük a hidratáció és a rugalmasság hiányát, illetve csökkentsük a bőrgyulladás és az irritáció kialakulását.

A szép és egészséges bababőr megőrzésének elengedhetetlen módja a fürdetés. Szakértők szerint a babákat heti két-három alkalommal kellene fürdetni, egyedi esetekben lehetséges a mindennapi fürdetés. A fürdés nemcsak a szennyeződések eltávolítására szolgál, hanem úgymond az alvás előtti rituálé részét is képezi. Egyaránt kellemes időtöltés a babáknak és a szülőknek is, amely mindemellett kölcsönös kötődésüket is megerősíti. További előnye az is, hogy a baba kellemesen elfárad és megnyugszik alvás előtt.

Ideális mindent előre előkészíteni, hogy ezáltal megelőzzük a baba felesleges sírását és a szülők idegességét. A helyiségben kellemes meleg és nem túl erős megvilágítás ajánlott. Mindig legyen kéznél puha és ideális esetben felmelegített fürdőlepedő, amelybe a babát a fürdetés után betakargatják. A víz 36-37°C közötti legyen és a babakádat csak félig töltsék fel. A fürdővízbe tehetnek pár csepp ápoló sampont (ideális a „fürdetőgél és sampon egyben“ kombináció), hogy könnyebb legyen a fürdetés.

A Vivaiodays fürdetőgél és sampon 100 %-osan természetes, ultra gyengéd szappanozással és többfunkciós organikus géllel, mely alkalmas mind az érzékeny bababőr, mind a puha haj ápolására. Szemészetileg tesztelt, így minden fürdetés könnymentesen zajlik.

 

Tonik pelargonium (muskátli) rózsából 98 %-os természetes összetevőkből áll, mely úgy lett megalkotva, hogy kíméletesen tisztítson, valamint puhítsa és nyugtassa a leggyengédebb bőrt is. A Vivaiodays tisztítóvíz rózsaszín pelargoniummal (muskátlival) gyengéden, de ugyanakkor rendkívül hatásosan segít mérsékelni a gyulladásos folyamatokat, megnyugtatja és harmonizálja az irritált bőrt.  

 

A fürdés után következik az a pillanat, amelyet a babák (és a mamák is) egyaránt kedvelnek. A puha fürdőlepedőbe való betakarás után az apró test egész felületét alaposan meg kell szárítani gyengéd érintésekkel. Szárítson meg minden redőcskét és hajlatot. Miután elkészült, elérkezett az ideális pillanat a babák számára oly kellemes masszázsra. Használhat kis mennyiségű babaolajat vagy testápoló tejet. Előbb melegítsen fel a tenyerében pár cseppet, majd csak ezután maszírozza lágyan a baba bőrébe. Ez a kis rituálé olyan kellemes pillanat, amely csupa szelíd érintésből és az érzékeny bababőr ápolásából áll, de mindenekelőtt a baba és a szülő közötti kötődést erősíti meg. 

 

Tápláló arc- és testápoló tej sárgabarack olajjal Vivaiodays gyengéd balzsam a baba bőrére. Az indiai organikus sárgabarackmag olaj segít megőrizni a bőr természetes hidratáltságát, gyulladáscsökkentő hatása van és kiegyenlíti az érzékeny bőr kisebb krónikus reakcióit, mint amilyen az ekcéma. 

 

Vivaiodays védőbalzsam olívaolajjal természetesen és hatékonyan ápolja a bőrt, véd a bőrgyulladás és a gyulladásos folyamatok ellen. Organikus mandula- és napraforgóolajat tartalmaz. Egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően nemcsak a babák, hanem a mamák számára is alkalmas – egyszerűen: ez a balzsam mindenki számára alkalmas!

 

Minden anyuka kizárólag a legjobbat kívánja a gyermeke számára. Gondoskodik róla, hogy ne legyen éhes, nyugodtan aludjon és melegen legyen felöltözve. Azonban gyakran elfeledkezik testének legnagyobb szervéről - a bőrről. Ez szívja fel a legtöbb anyagot, amely érintkezik vele. Ezért elengedhetetlen, hogy csak a legtisztább és legkíméletesebb ápolószereket használjuk. A certifikált Vivaiodays természetes kozmetikum az egyik első olyan termék lehet, amellyel a babája találkozik. Dermatológiailag tesztelték érzékeny bőrön és minimum 99,55%-ban természetes összetevőket tartalmaz. A baba bőréről az anyai simogatás gyengédségével fog gondoskodni.

Termékek

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei