Ötletek fiatal szülők számára, avagy amit a közösségi háló felületein nem talál meg.

PM
A Profimed csapata
olvasás 3 percig
Oszd meg
Gyermekük születése után minden szülőt eláraszt a boldogság és a szeretet, ami még tovább fokozódik minden egyes érintéssel, gesztussal, tekintettel és mosollyal. Természetes, hogy kedvünk van elmondani mindenkinek, hogy a MI gyermekünk a világon a legszebb és legaranyosabb (többek között erre is kiváló az Instagram). Csakhogy ezen kívül minden anyukára és apukára rosszabb idők is várnak, erről viszont általában nem sok szó esik. Például, amikor éjjel három órakor, hálóingben hiába próbáljuk újra és újra elcsendesíteni a síró kisbabát, egy csomó, padlón heverő pelenka között lépkedve. Éhség? Bélgörcs? Szelek? Mi a teendő? Kit hívhatnék fel a válaszért?

Ugyanígy érzett egykor Chelsea Horschhorn, három fiúgyermek édesanyja is, akinek az az ötlete támadt, hogy egy olyan vállalkozást alapít, amely az újdonsült szülőknek és kisgyermekeiknek segít átjutni életük eme nehéz időszakán. Így jött létre a Fridababy márka. Míg a vállalatok többsége a szülői feladatok „szebb“ oldalával foglalkozik, a Fridababy termékei abban szeretnének segítséget nyújtani, hogy a kellemetlenebb pillanatokat tegye könnyebbé, kezelhetőbbé.

A gyermek éjszakai sírásának egyik leggyakoribb oka a szelek megállása és a bélgörcsök. Ezektől a panaszoktól gyorsan megszabadíthatjuk gyermekünket a Fridababy Windi rektális cső segítségével - ez egy orvosok által kifejlesztett kisméretű üreges cső, amely biztonságosan és természetes úton vezeti el a fölösleges gázokat. A gyermek hasfájása megszűnik és nyugodtan alhat tovább. A Windit vezesse be gyermeke végbelébe (ugyanúgy, mint a lázmérőt), majd várjon néhány másodpercet, amíg meghallja a sípolást.

 

Nem kell félni, hogy sérülést okoz a gyermeknek - a cső vége ütközővel ellátott, ami nem engedi, hogy a szükségesnél mélyebbre vezesse azt be.  Egy csövet azonban csak egy alkalommal használjon, ugyanis újbóli alkalmazása fertőzést okozhat (a termék praktikus, 10 darabos csomagolásban szerezhető be). 

A Windivel, nincs szükség arra, hogy a csecsemőnek cseppeket vagy más gyógyszereket adjunk bélgörcs ellen. Hatékonyságának és egyszerű alkalmazásának köszönhetően ezt az ügyes segédeszközt szülők ezrei használják világszerte gyermekük panaszainak megszüntetésére.

Az éjszakai panaszok második leggyakoribb oka - ha a gyermek nem éhes és a pelenkája is tiszta - az eldugult orr, és mivel a csecsemők nem tudnak szájukon át lélegezni, ez nagy gondot jelenthet. Azt, hogy a baba megfázott, arról lehet felismerni, hogy gondja van a szopásnál, nem tud aludni, kissé hörög és esetleg tüsszög. A legfontosabb, amit ilyen esetben tehetünk, hogy tisztán tartjuk orrnyílásait. Ehhez nyújt segítséget a svéd gyermekorvosok által kifejlesztett NoseFrida orrszívó. Használata rendkívül egyszerű. Először nedvesítse be az orr nyálkahártyáját természetes só és víz keverékéből készített permettel, majd az orrszívó nagyobb csövét helyezze a gyermek orrnyílásához (soha ne dugja bele!) és a piros színű szopóka segítségével szívja ki a nyálkát. A hagyományos orális orrszívóktól eltérően a NoseFrida egyszer használatos szűrőt tartalmaz, ami megakadályozza a nyálka és a mikroorganizmusok terjedését. Az orrszívót minden használat után át kell mosni, fertőtleníteni és a szűrőt ki kell cserélni benne. A higiénikus szűrők 20 db-os kiszerelésben szerezhetők be. Lehet, hogy gyermeke számára nem lesz kellemes érzés a nyálkahártyájára kifejtett szívóerő, de ez az egyedüli módja annak, hogy gyorsan és biztonságosan enyhítsük panaszait, és segítséget nyújtsunk a nyugodt alváshoz. Nátha esetén javasoljuk még, hogy a kiságyat enyhén döntsük meg, annak érdekében, hogy a gyermek feje kissé magasabban legyen, a helyiséget pedig ne fűtsük túl. Kiváló szolgálatot nyújt az aroma diffúziós légnedvesítő is, amelybe egy csepp teafa olajat cseppentettünk. Gyermeke ezáltal jobban kap majd levegőt.

Termékek

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei