Rhinitis egy csecsemőnél - hogyan lehet hatékonyan enyhíteni a baba tüneteit?

PM
A Profimed csapata
olvasás 2 percig
Oszd meg
Az anyaságra való felkészülés során érdemes feltölteni az otthoni elsősegélycsomagot olyan termékekkel, amelyek hamarosan nélkülözhetetlenek lesznek. Az ilyen termékek közé tartozik az orrszívó.

Az újszülöttek csak az orrukon keresztül lélegeznek (a száj a szoptatás során a mellhez való kapcsolódásra szolgál), amely ráadásul szűk járatokkal rendelkezik, és gyakrabban eltömődik. Az orrnyálkahártya szőrszálai a nyálkát és a szennyeződéseket a torokban szállítják lefelé, és onnan a gyomorba jutnak. A legjobb, ha támogatjuk ezt az élettani folyamatot, és olyan feltételeket biztosítunk, amelyek segítenek a kis orrnak megbirkózni az orrfolyással. Célszerű az újszülött számára megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat biztosítani a szobában. A megfelelő hőmérséklet 20-22 Celsius-fok (ne feledje, hogy szellőztesse a helyiséget). A megfelelő páratartalomnak 40-60% között kell lennie (a párásító nagyszerű megoldás).

Ha az orr eldugul, az első segítség a tengeri sóoldatot tartalmazó spray használata. Hígítja a váladékot (a szőrszálaknak könnyebb dolguk van), a tüsszentés természetes folyamatában is segít megtisztítani az orrjáratot. Ez nagyon fontos, mert a bedugult orr arra kényszeríti a gyermeket, hogy a szája nyitva legyen, és így a szájnyálkahártya kiszárad. Ez gyulladást, fertőzést és a melléküregek eltömődését okozza.

Abban a pillanatban, amikor további segítségre van szükség, a legjobb, ha az orrszívó után nyúl. Az 1 év alatti gyermekek esetében a gyermekorvosok a hagyományos, kézben tartott, csővel ellátott szívást ajánlják. Az egyik csövet óvatosan bevezetjük a gyermek orrába, a másikat pedig az anya szájába. A váladék nyomás alatt egy tartályba kerül (orrlyukonként legfeljebb 10-12 másodpercig). Fontos a szűrők cseréje, hogy megakadályozza a baktériumok és a nyálka átjutását. Használja a szívást olyan gyakran, amilyen gyakran csak szükséges. Azonban szem előtt tartva, hogy ez egy egészségügyi tevékenység, nem szabad, hogy napi rituálé legyen. A hagyományos orrszívó előnye, hogy bármikor használhatjuk, mert nincs szükségünk elemre vagy elektromos csatlakozásra.

Termékek

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei