Szájhigiénia fogszabályzóval

KA
Kóka Alexandra
olvasás 2 percig
Oszd meg
Fogszabályzó készülék viselése esetén a megfelelő szájhigiénia fenntartása körülményesebb. A Profimed segítséget nyújt, miként őrizhető meg a fogak és íny egészsége ebben az időszakban is.

Hogyan érhető el a megfelelő szájhigiénia fogszabályzó viselésekor?

A fogszabályzó készülék speciális odafigyelést igényel, hiszen a fogak nehezebben tisztíthatóvá válnak a bracket-ek és az ív miatt. A fogakon gyakrabban jelennek meg mikrorepedések, a fogszuvasodás elleni védelemre is fokozottan érdemes figyelni.

Egy hagyományos kialakítású fogkefe nem megfelelő, mert előfordulhat, hogy sörtéi kárt tesznek a fogszabályzó készülékben. A TePe Supreme fogkefe és a GUM Ortho fogkefe kifejezetten fogszabályzó tisztításához lett kifejlesztve. Elektromos fogkefék is használhatóak, a Philips Sonicare elektromos fogkefék és a Megasonex ultrahangos fogkefe rezgések segítségével kíméletesen rezegtetik le a lepedéket és baktériumláncokat.
Emellett önmagában a fogkefével történő tisztítás nem elegendő, ajánlott használni fogköztisztító kefét, fogszabályzóhoz kifejlesztett fogselymet, egycsomós fogkeféket, valamint 2 soros, célzott fogszabályzó tisztító fogkefét is.
A fogszabályzó felhelyezését követően gyakori az idegentest érzés, előfordulhatnak kezdetben szájsérülések is. A GUM fogszabályzós viasz nagy segítséget nyújt ennek leküzdésében, hiszen csökkenti a fájdalmakat azáltal, hogy izolál.

Miután a fogszabályzó készülék lekerül, gyakran fehér foltok maradnak a bracket-ek helyén, hiszen azok alatt nem tudtuk tisztítani fogainkat. A GUM Ortho fogkrém és szájvíz azért nyújt nagy segítséget, mert amellett, hogy véd fogszuvasodás és ínygyulladás ellen, megelőzi a fehér foltok kialakulását a bracket-ek helyén. A hatóanyagok képesek a bracket-ek alá is bejutni, így kifejtve a tisztító hatást ezeken a területeken is.
A Profimed kínálatában ezek a termékek csomagban is elérhetőek.

A szájzuhany használat fokozottan ajánlott, mert professzionális módon tudjuk a segítségükkel megtisztítani a fogközöket és az ínyszélt, a speciális fogszabályzó pótfej segítségévél pedig a fogszabályzó készüléket is.

Termékek

Készleten > 5 db
Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei