A FOGAK ÉS A TEST GONDOSKODÁSÁNAK SZAKEMBERE
Segítségre van szüksége?
+36 20 5 475 066

Ajánlott cikkek

Legújabb cikkek

Dentálhigiénia II. - A fogkőtől az aftáig, a fogfehérítés módjai és a szokatlanabb szindrómák
A szájhigiéniát sokan hajlamosak elhanyagolni - nincs idő a fogmosásra, elfelejtődik, nem figyelnek arra sem, hogy életmódjuk milyen hatással van a fogakra, nem is beszélve arról, hogy milyen ritkán járunk egyáltalán fogorvoshoz.
Szónikus fogkefe: minden, amit tudni akartál (és amit még tudnod kell)
Milyen fogkefe a legjobb választás? Ha betévedünk egy üzletbe, ezer és ezer különböző formájú, színű, felépítésű és méretű fogkefe nehezíti meg a döntést. Vannak elektromos és hagyományos fogkefék, ismerünk kemény, lágy, illetve cserélhető fejű típusokat is. És akkor az online fogápolási webshopok kínálatáról még nem is beszéltünk. Valljuk be, nem nehéz elveszni a végtelen kínálat tengerében.
Dentálhigiénia I. - Minden, amit a fogszuvasodásról, foghúzásról, tömésekről és gyökérkezelésről tudnod kell
Közhely, hogy rohanó világban élünk, ettől azonban nem lesz kevésbé igaz. Amikor a reggeli rutinra is csak 20 rohanó perc jut, este pedig fáradtan zuhanunk az ágyba, a szájhigiénia sokszor szenvedi meg az időhiányt.
Minden (és egy kicsit több) – a fogak között megbúvó baktériumok eltüntetéséről és a szájzuhanyról
Ahogy az unalomig ismételt mondás is tartja: ahány ember, annyi szokás. És ez, a fogápolással kapcsolatos gyakorlatainkra is tökéletesen igaz.
TEBODONT – Fog- és ínyápolás teafaolajjal
A TEBODONT® kozmetika gyártója, a svájci Dr. Wild & Co társaság a Wild fivérek: Dr. Samuel Wild vegyész és Werner Wild patikus által, Bázel-ben került megalapításra 1932-ben. A társaság jelenleg Muttenz városban székel, ahol egy fedél alatt összpontosít a fogászati termékek, gyógyszerek és kozmetikumok kutatására, fejlesztésére, gyártására és értékesítésére.
Megfelelő gondoskodás az érzékeny bababőrről? Kizárólag a leggyengédebb módon!
A gyermekek bőre életük első három évében fejlődik ki. Ezen idő alatt a bőr egyes rétegei átalakulnak és távolról sem biztosítanak olyan védelmet, mint a felnőtteknél. Mivel a babák bőre vékonyabb és a hidrolipid védőréteg összetételük eltérő, ezért könnyebben kiszáradhatnak és ekcémában, illetve egyéb bőrbetegségekben szenvedhetnek. Ezért fontos, hogy a bőrt megfelelő babakozmetikai termékekkel ápoljuk, valamint, hogy ellássuk a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal, hogy ezáltal elkerüljük a hidratáció és a rugalmasság hiányát, illetve csökkentsük a bőrgyulladás és az irritáció kialakulását.