Fogápolás

Baba szájhigénia

Kedves Szakértők! Megfelelő babaszájhigénia kapcsán kerestem volna fogkrémet és fogkeféta 14 hónapos kisfiamnak. Nehezen moshagó a foga, a fogkefét inkább csak rágja, viszont erőszakkal nem akarom mosni a fogát mert rettenetesen makacs és utánna napokig heves tiltakozást vált ki. A fogát most úgy engedi mosni, hogy leszopogatja a fogkrémet, kicsit meglehet dörzsölni alul felül, hátul, de nem nagyon látjuk, hogy mit mosunk, mert a szájàt ügyesen becsukja, hogy a fogkrém ki ne jöjjön. Jelenleg a kádban mossuk este, illetve én reggeli után az etetőszékben is megsikálom neki. 5 hónapos kora óta mossuk, viszont barnás elszineződéseket szoktam látni. Nem használunk semmilyen cumit, cumisüveget, nem eszik cukrosat, csokit kakaot kekszet. Tejfehérje érzékeny. Milyen fogkrémet ajánlanak neki valamint használható-e már az elektromos babafogkefe, amit forgalmaznak? Fogzással nagyon jól állunk, a felső két szemfog félig kibújt, az alsó kettő hamarosan áttör. Nagyon szépen köszönöm a tanácsukat!

C
Csenge ‒ 17. 03. 2021
Fogápolás
Oszd meg

Kedves Csenge!

Igen, használható már az elektromos babafogkefénk, rendkívül gyengéd, mégis alaposan tisztít, nagy segítség lesz Önnek, hogy könnyebben tudja tisztítani a baba fogait.

A barna foltok megjelenése kapcsán így látatlanban kezdetleges fluorózisra gondolok, amelyet a fogkrémben található fluorid tud kiváltani, ha a baba lenyeli a fogkrémet. Emiatt mindenképpen egy fluoridmentes terméket javasolnék Önöknek, mint például az Apadent baby fogkrémünk https://www.profimed.hu/apadent-baby-foggel-55-g-p70777, mert nem tartalmaz fluoridot, a fogzománcot pedig hidroxiapatit segítségével helyreállítja, amely a zománc egyik alkotóeleme. Nem tartalmaz káros anyagokat, így nem okoz gondot, ha a baba lenyelné.

Még a Buccotherm baby gélt is tudom ajánlani,

https://www.profimed.hu/buccotherm-bio-masszazs-gel-az-els-fogakra-50-ml-p5565

ez egy termálvíz alapú  termék, szintén  teljesen természetes és nem okoz problémát lenyelés esetén. Egyik termék sem tartalmaz tejfehérjéket. Ha a kisfia szereti az almát, természetes módon az is fogja tisztítani a fogait. A sajt is ilyen, ha van olyan fajtájú, amit fogyaszthat.

Üdvözlettel

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás

Ajánlott termékek

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei