Egyéb

Használható Gum Paroex 0,12% szájvíz egészséges emberek számára Covid védekezés dekében

Kedves Dr. Sárközi Edit, a múlt hét végén rendeltem Önöktől Gum Paroex (CHX 0,12%) szájvizet, közvetlenül azután, hogy kijöttek a szájvízek Covid védekezésben való hatásosságáról szóló cikkek. Felhívtam a Szájpatikát és mint egy patikában teszem kérdeztem őket ajánlásaikról. A hölgy segítőkészen megosztotta velem konkrétan a Gum Paroex CPC értékeit, amit ezt követően megis rendeltem. Rendelésemet követően olvastam, hogy a Gum Paroex egészséges ember esetében nem ajánlott, sőt ártalmas lehet a szer CHC tartalma miatt és éppen ezért az Egyesült Államokban kifejezetten receptköteles gyógyszernek minősül. Időközben a honlapjukon megjelen egy cikk is koronavírus-szájvíz témában és ott is más terméket ajánlanak, mint "kedvenc szájvízünk". Ezek alapján arra jutottam, hogy szeretnék elállni a termék vásárlásától vagy ha van alkalmasabb egészséges felnőttnek akkor cserélném a terméket. Elsőként érdekelne azonban erről a kérdésről a véleménye. Ön szerint használható Gum Paroex 0,12% egészséges emberek számára is? És ha igen akkor naponta hányszor? Ha nem, akkor mit ajánlana helyette egészséges felnőtteknek koronavírus védelemmel való összefüggésben? Várom válaszát,

B
Boglárka ‒ 28. 11. 2020
Egyéb
Oszd meg

Kedves Boglárka!

Sajnos a Szájpatikás  rendelésével kapcsolatban nem tudunk segíteni, mert mi egy másik cég vagyunk, viszont úgy gondoljuk, hogy a vírusos helyzetre való tekintettel meglévő probléma nélkül is lehet alkalmazni a Gum Paroex 0,12CHX tartalmú szájvizet, naponta 2x.

Normál esetben két hetes kúraszerű használatra javasoljuk, műtéti beavatkozások előtt vagy után, ínygyulladás esetén. A kontraindikáció lényegében az, hogy fennáll az esélye, hogy hosszabb távon a chlorhexidine elszínezheti a fogakat, tompíthatja az ízérzékelést, emiatt javasolt csak két hétig használni. Hosszú távú  használatra alapesetben a  Gum Paroex 0,06CHX tartalmú szájvizet ajánljuk, amely szintén segítséget nyújt a Covid elleni védekezésben, emellett segít megelőzni a fogszuvasodást, ínyproblémákat is.

Üdvözlettel

A Profimed csapata
Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei