Fogkrémek

Kismama fogapolas

Kedves Szakertok! Erdeklodni szeretnek,hogy varandosok fog- es szajapolasara mely termekeket ajanljak? Fogkrem,szajviz es egyebek is erdekelnenek.:) Valaszukat elore is nagyon szepen koszonom! Udvozlettel: Kata

K
Kata ‒ 11. 05. 2021
Fogkrémek
Oszd meg

Kedves Kata!

A kismamáknak a helyes táplálkozásra hangsúlyt kell fektetniük, a kalcium bevitel különösen fontos, hiszen ha a magzat nem jut hozzá táplálék útján, akkor a csontokból, fogakból vonja ki a fejlődéséhez szükséges mennyiséget. Ennek következtében a fogak meggyengülnek, könnyen töredeznek, és a fogszuvasodás kockázata is jelentősen megnő. A táplálkozásra való odafigyelés mellett fogaink erősítése érdekében fluoridot vagy hidroxiapatitot tartalmazó szájápoló termékek használata ajánlott.

A megnövekedett igény az édes ételek-italok fogyasztása iránt, rossz szájhigiéné esetén maradandó károkhoz vezet.

Édességfogyasztás után közvetlenül javasoljuk a szájüreg megfelelő tisztítását, hiszen a cukor fogaink épségének egyik legnagyobb ellensége.

A hormonális változások következtében, tehát az ösztrogén és progeszteron szint megemelkedése hatással van a fogíny makroflórára, így gyorsabban telepszik meg az ínyen a plakk, felgyülemlenek a kóros baktériumok.  Mindez ínygyulladáshoz vezet.

A savas táplálék iránti igény is gyakran megnő, a sav megpuhítja a fogzománcot, a közvetlen fogmosás ilyen esetben roncsolhatja a zománcunkat. 1 óra elteltével a zománc már remineralizálódik, az az vissza keményedik, javasoljuk a tisztítás elvégzését.

A saverózió veszélye nem csak a táplálkozás miatt veszélyes, hanem a gyakori hányás, öklendezés miatt is, illetve a gyakori reflux megjelenése is növeli a saverózió kockázatát.

Ennek következtében zománcunk elvékonyodik, elszíneződhet vagy áttetszővé válik, fogérzékenység megjelenése tapasztalható. A savhatás következtében fogunk veszít ásványi anyag tartalmából, demineralizálódik, és ha ez az állapot tartósan fennáll, akkor fogszuvasodás következik be. A fog felszínén lyukak, foltok jelennek meg.

Elkerülése érdekében a lugosítás rendkívül fontos, hiszen a baktériumoknak a savas közeg kedvez a legjobban. A Buccotherm fogkrémek Castera Verduzan termálvíz tartalmuknak köszönhetően lugosítják a szájban a savas közeget, nyugtatják az érzékeny, vérző fogínyt.

Kis fejű, puha fogkefe használatát javasoljuk.

Termék javaslataink a következők:

  • Bármely Buccotherm fogkrém vagy szájvíz
  • Gum paroex 0,06CHX szájvíz és fogkrém
  • Gum Activital szájvíz és fogkrém
  • Apagard fogkrémek
  • Biomin F fogkrém
  • Swissdent fogkefe
  • Tepe GOOD compact fogkefe

Üdvözlettel

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás

Ajánlott termékek

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei