Fogkrémek

Termékek ínysorvadás romlásának megállítására

Tisztelt Profimed!

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen fogkrémet és szájvizet tud tanácsolni kialakult paradontózis, azaz fogínysorvadás további romlásának megakadályozására? A fogorvosom fogínysorvadást állapított meg. Az ínysorvadás a rögzített fogpótlás tartó fog környékén fájdalmas, a többi saját fog körül fájdalom nélküli. Jelenleg lila dobozú elmex fogkrémet és curaprox 5460 fogkefét használok. Olyan fogkrémet keresek, ami megállítaná az ínysorvadást illetve segítene a fogszuvasodás ellen is. Reflux betegségben is szenvedek. Egyáltalán létezik olyan fogkrém, ami az ínysorvadásra és a szuvasodás ellen is hatásos? Milyen fogkefét tanácsolnak, manuálisat vagy elektromosat? Köszönöm előre is a segítségüket!

Üdvözlettel
József

J
József ‒ 01. 10. 2020
Fogkrémek
Oszd meg

Kedves József!

 

A Gum paroex 0,12% CHX koncentrációjú termékeink kiválóan gyógyítják az kezdetleges parodontózis tüneteit is. Szájvíz és gél formátumban kapható, együttes használatuk érdemes, mert hatékonyabb, ha fogmosást követően a habot rögtön a szájvízzel öblítik ki víz helyett. A hatóanyagok jobban dolgoznak.

Ezeket az erősebb koncentrációjú termékeket 2 hetes kúraszerű használatra javasoljuk.

 

A Gum paroex 0,06% CHX fogkrém és szájvíz pedig hosszú távú használatra javasolt, és fogszuvasodás ellen is véd magas fluoridtartalmának köszönhetően.

 

A Buccotherm fogkrémünk és szájvizünk termálvizet tartalmaz, a termálvíz nyugtatja a fogínyt és gyulladásgátló hatású és hatékony ínysorvadás ellen, fluoridtartalmú, így fogszuvasodás ellen is véd.  A termálvíz lúgosít is, így reflux esetén ideális.

 

A fogkefe amit Ön jelenleg használ ideális most ebben a helyzetben, mert kíméletes, viszont ultra puha, ezért lassabban fejti ki a tisztító hatást, javasoljuk, hogy 15-20 percig mossa vele fogait. Ha már megszűnt az érzékenység, akkor picit erősebb fogkefe ajánlott, egy soft vagy médium erősségű.

A lila Elmex fogkrém a refluxra ideális, fogszuvasodás ellen is véd, viszont ínypanaszokra nincs hatással.

Fogkrém és szájvíz mellett érdemes fogköztisztító kefét használni, pláne, ha már pótlások is vannak a szájban, mert fogkefével nem tudjuk 100%-osan megtisztítani a fogközöket, így könnyedén kialakulnak ínyproblémák, fogszuvasodás.

 

Hosszú távú megoldást jelent a szájzuhany használat, hiszen az tökéletesen megtudja tisztítani az ínyszélt a baktériumoktól és a lepedéktől, ezáltal gyógyítja és megelőzi a további ínybetegségeket, fogszuvasodást.  Masszírozza a fogínyt, így megállítható az ínysorvadás a használatával.

 

A legfontosabb, hogy helyes technikát használjunk legyen szó elektromos vagy kézi fogkeféről . Fontos az ajánlott fogtisztítási idő betartása, és a megfelelő szükséges kiegészítők használata.

Egy elektromos fogkefe több lepedék eltávolítására képes, viszont odafigyelést igényel, hogy megtanuljuk az adott elektromos fogkefe technológiájának használatát. 


Ha bármiben még segítségére lehetünk, keressen minket bizalommal!

További szép napot kívánunk!

Üdvözlettel
A Profimed csapata

A Profimed csapata

Ajánlott termékek

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei