Egy eper?

PM
A Profimed csapata
olvasás 4 percig
Oszd meg
A fogkrémeknek már két ismeretterjesztő cikket is szenteltünk. Közelebbről szemügyre vettük az igazán fontos kérdéseket. Így most már ismerjük a fogkrémek koptató hatását, valamint azt is, hogyan kell megnézni azokat az összetevőket, amelyek gondoskodnak a fogszuvasodás megelőzéséről. A témát most egy sor hasznos tippel és tanáccsal zárjuk le. (Ezzel természetesen nem merül ki teljesen a téma. A jövőben is visszatérünk majd rá konkrét igényeket vagy problémákat megvizsgálva.)

 

Folyik a vér

Ha fogmosás közben vérzik az ínye, az a folyamatos gyulladás jele. Az egészséges íny nem vérzik, a „kemény fogkefével" történő fogmosás pedig vér nélkül is megtörténhet. A vérzést a hosszú ideig nem eltávolított lepedékből származó baktériumok okozzák. A probléma kiküszöbölése és a súlyosbodás megelőzése érdekében a fogmosási technika javításán, az új eszközök kiválasztásán és az antibakteriális összetevőket tartalmazó megfelelő fogkrém alkalmazásán kell dolgozni. Az ajánlott szerek között szerepel a klórhexidin (CHX) vagy a teafa kivonat.

MOSOLYOGJ, KÉRLEK!

(de csak fehéren!) Naponta fogyasztunk olyan ételeket és italokat (nem is beszélve a cigarettáról), amelyek színpigmenteket hagynak a fogainkon. A kávé, a tea, a kurkuma vagy a vörösbor a bajnokok ebben. A fogkrémgyártók már régóta foglalkoznak a "hogyan mossunk fogat" kérdéssel. Egyesek nagyon komolyan, mások kevésbé. Ezért fordítsunk kellő figyelmet és gondosságot a fehérítő hatású fogkrémek kiválasztására. Ne használjunk olyan technológiákat, amelyek megpróbálják „lekaparni” a pigmentációt. A tisztításnak a károkozás árán nincs értelme. Mi sem fogjuk követni az "aktív szén" divathullámot. Eddig egyetlen tanulmány sem bizonyította, hogy ez a módszer valóban fehéríti a fogakat. Sok fogorvos szerint azonban nagyon is jogos az az aggodalom, hogy az aktív szén a szájüregben lévő fontos anyagoktól megfosztja a szájat, mivel felszívódó képessége miatt nem csak a pigmentációról gondoskodik. A marketing szomorú példája a Németországban végzett azon vizsgálatok, amelyek során számos kozmetikumban (nem csak a fogászati termékekben) aktív szén helyett csak fekete színezéket találtak. Ezzel szemben a fogkrémekben lévő peroxidok minőségileg hozzájárulnak a világosabb árnyalathoz. Mennyiségüket a rendeletek nagyon alacsony és a mindennapi használatra biztonságos koncentrációban szabályozzák. A fogászati fogfehérítés hatását nem lehet elvárni, de látható eredményeket biztosít ez az összetevő. Ugyanez vonatkozik a természetes enzimekre is, amelyek szintén kíméletesen oldják a lerakódott pigmenteket.

AU!

Ha érzékenyek a fogai, első óvintézkedésként két dolgot tegyen. A fogorvos alapos vizsgálata kell, hogy megerősítse, hogy az érzékenységet nem valamilyen betegség - például fogszuvasodás - okozza. Ezután korlátozza a savas italok, élelmiszerek és szénsavas üdítők mennyiségét. Ezek egyszerűen nem tesznek jót a fogfelszín állapotának. Majd válasszon egy olyan fogászati kozmetikumot, amely valóban megszünteti a fogérzékenységet. Szívesen segítünk ebben!

EGYEDI IGÉNYEK

Számos olyan probléma van, amelyre válaszul speciális fogkrémet hoztak létre. Egy átlagos drogériában nem fog ilyet találni. De az orvosi rendelőben vagy gyógyszertárban megtalálhatja - és a Profimednél is. Nevezze meg a problémáit és azok okait (ha ismeri őket) és kérdezze meg, hogy van-e megfelelő megoldás. Jó példa erre a cukorbetegek fogaihoz kapcsolódó jelentős nehézségek. A rendkívül speciális kozmetikumok a problémára szabott technológiával éppen az ő igényeiket tudják kielégíteni. Ugyanez igaz a fogkrémekre és gélekre is, amelyek gondoskodnak a nyál mennyiségéről és minőségéről a szájban. Ezzel a problémával az idősek, bizonyos gyógyszerek használói (több száz ilyen gyógyszer okoz szájszárazságot) és nem utolsósorban a daganatos betegek találkoznak. A megfelelően megválasztott fogászati ellátás jelentősen javíthatja az életminőséget.

Az ízvilág teljesen lényegtelen, de....

A fogkrémtől elvárt kellemes érzés és friss lehelet kicsit olyan, mint amit a rágógumitól várunk. Körülbelül olyan hamar friss lesz a szánk, ahogy bevettük. Akkor miért rágódunk rajta? A homeopátiás cégek hamis mítosznak nevezik azt az állítást, hogy a fogkrémben lévő mentol nem egyeztethető össze a fogkrém használatával. Másrészről viszont egyetlen olyan fogkrém sem volt mentolos ízű, amelyet szakértők és gyártók ajánlottak a homeopátiás felhasználóknak, és amelyet valaha is árultunk. Tehát ez nyilvánvalóan egyike azoknak a mítoszoknak, amelyekre nem árt hallgatni. Ne számítson nagy ízorgiára az igazán speciális fogkrémek használatakor. Néha a kívánt hatás fontosabb, mint a kellemes íz. Ha viszont a fogai jó állapotban vannak és a szokásai is dicséretesek, akkor a nem nélkülözhetetlen dolgokat nélkülözhetjük, és az ízekre specializálódott olasz Marvis márkával együtt finom fahéjas, édesgyökeres, ánizsos vagy akár jázminos ízeket is választhatunk.

A gyermekek kedvenc íze rendületlenül tartja pozícióját. A figyelmes szülő viszont számol azzal, hogy egy nagyon jó ízű fogkrémet a gyermeke megehet, és következetesen megakadályozza, hogy ez megtörténjen :) Ezért kezdtek megjelenni az ÍZMENTES gyerekfogkrémek. Nemcsak azért, hogy ne motiválja a nyelést, hanem azért is, hogy ne járuljon hozzá a gyerekek édesszájúságának kialakulásához. A modern szülők igyekeznek csökkenteni a cukros italokból, édességekből és finomságokból származó cukorbevitelt. Miért tanítjuk tehát a gyerekeket arra, hogy édes fogkrémmel mossanak fogat?

Termékek

Nincs raktáron
Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei