Foghúzást, műtétet követő gondozás, valamint az implantátum, a híd és a korona ápolása

KA
Kóka Alexandra
olvasás 2 percig
Oszd meg
Szájsebészeti beavatkozást követően szánk különleges gondozás igényel. Az esetlegesen beültetett fogpótlásokra pedig nagyobb figyelmet kell fordítani. Néhány jótanács, miként tudja tisztán tartani őket.

Foghúzást, műtétet követő gondozás

Az eltávolított fog helyén véralvadék képződik, amely megakadályozza, hogy a baktériumok a csontfelszínhez jussanak, és fertőzést okozzanak. Foghúzást követően tilos az öblögetés, a köpés és a sebhely szívogatása, mert ezek gátolják a véralvadást. 
Ajánljuk kívülről az arc felőli jeges borogatást, illetve érdemes folyékonyabb ételeket fogyasztani.

Nagyon fontos a fogmosás, az érintett területet viszont 1-2 nap elteltével tisztítsuk meg. A TePe Special Care operáció utáni fogkeféje kiváló erre a célra, amellyel a sebhely fájdalommentesen megtisztítható. Javasoljuk továbbá a Gum paroex 0,12% CHX (chlorhexidine) tartalmú szájvizét és foggéljét, mert ezek antiszeptikus hatásuknak köszönhetően elpusztítják a baktériumokat. A Gum paroex 0,12% használatát egy 2 hetes kúra keretein belül ajánljuk. 

A beavatkozást követően 2-3 napig kerülendő a tejtermékek fogyasztása, mert a bennük található baktériumok elfertőzhetik a sebhelyet. Ezen kívül kerülendő a dohányzás és az alkoholfogyasztás is.

Az implantátumomat hogyan tudom megtisztítani?

Az implantátum megtartása körültekintő ápolást igényel, a fogkefével és fogkrémmel való tisztítás önmagában nem elegendő, szükség van kiegészítő ápolásra. A szájzuhanyok, fogköztisztító kefék, fogselymek, egycsomós fogkefék, szájvíz használata fokozottan javasolt, segítségükkel megelőzzük az implantátum kilökődését, mert precíz tisztítást tesznek lehetővé az implantátum körül. A szájzuhanyok esetében a műveletet még a különböző implantátumhoz kifejlesztett pótfejek is segítik. Mindemellett ajánlott a dohányzás kerülése, hogy lecsökkentsük a szájba jutó káros baktériumok mennyiségét.

Koronákat, hidakat hogyan lehet tisztítani?

A fogkefével és fogkrémmel való tisztítás önmagában nem elegendő, szükség van kiegészítő ápolásra. A szájzuhanyok, fogköztisztító kefék, fogselymek, egycsomós fogkefék, szájvíz használata fokozottan javasolt, segítségükkel precízen tudjuk megtisztítani a koronák és hidak körüli területet.  
A szájzuhanyok esetében a műveletet még a különböző koronákhoz, hidakhoz, implantátumhoz kifejlesztett pótfejek is segítik. Mindemellett ajánlott a dohányzás kerülése, hogy lecsökkentsük a szájba jutó káros baktériumok mennyiségét.

Termékek

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei