Ökológia

PM
A Profimed csapata
olvasás 2 percig
Oszd meg
A környezetvédelem és a hosszú távú fenntarthatóság olyan témák, amelyekkel egyre komolyabban foglalkozunk. A fogászati ellátás szempontjából nagyon fontos az a kérdés, hogy hogyan lehet továbbra is észszerűen hulladék-kezelni azokat a termékeket, amelyekre elkerülhetetlenül szükségünk van, de műanyagból készültek vagy nem teljesen környezetbarátok. Mindannyian öt-hat fogkefét használunk el évente, a szorgalmasak még ennél is többet, és ehhez jönnek pluszban a fogkrémes tubusok.

A használatot nem szabad csökkenteni. A megoldást tehát az új anyagok és technológiák jelentik. Maradjunk képben a hírekkel, hogy tehessünk valamit bolygónkért! :)

Fontos megjegyezni, hogy a környezetbarát megközelítésre való törekvésnek együtt kell járnia a haladással. Nagyanyáink tanácsai működhetnek, de a biztos eredmény érdekében, mellékhatások és nem kívánt hibák nélkül, most a bevált szakmai utat választjuk. A piacon már viszonylag nagy választékban kaphatóak fából, többnyire bambuszból készült kefék. A Profimed tapasztalatai ezzel az anyaggal kapcsolatban még nem ideálisak. Nem rendelkezik a műanyag szükséges higiéniai tulajdonságaival és a kefét nagyon jól kell ápolni ahhoz, hogy a baktériumok elszaporodását megelőzzük a porózus anyagon.

Nagyon érdekes irány az újrahasznosított anyagok használata, ahogyan azt a jól ismert norvég márka, a Jordan is tette. A GREEN CLEAN kollekció fogkeféinek nyeleit újrahasznosított, élelmiszeripari minőségű műanyagból gyártják. A világ első elektromos fogkefefejei ugyanebből az anyagból készülnek. A csomagolás újrahasznosított papírból van, a sörték alapanyaga pedig a ricinusolaj.

A svéd TePe, a szakértők által leginkább ajánlott fogkefék és fogköztisztító kefék gyártója, szintén a haladás útján jár. A nád-, ricinus- vagy fenyőolajból készült új alapanyagaik csökkentik az olajhasználatot és már a gyártás során is akár 80%-kal redukálják a szén-dioxid-kibocsátást. A TePe gyárát nagyrészt napenergiával működtetik, még a távoli és hideg Svédországban is.

Két nagyon pozitív tendencia terjed a fogkrémgyártók körében. Az egyik a tubusok és fogkefék gyártása megújuló természeti erőforrások segítségével. A másik a legújabb biotechnológiát használja fel környezetbarát fogászati kozmetikumok előállítására. Az abszolút világelsők közé tartozik e tekintetben az Oralpeace japán márka.

A Profimed zöld utat ad az ökológiának! :)

Termékek

Nincs raktáron
Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei