Varázsmogyoró

PM
A Profimed csapata
olvasás 2 percig
Oszd meg
A virginiai gyapjas varázsmogyoró (Hamamelis virginiana) a tizennyolcadik század közepe táján került Európába Észak-Amerikából. Népi elnevezése, a boszorkánymogyoró, valószínűleg az ágak korábbi jóslórúdként való használatára vezethető vissza.

Az első említések Észak-Amerikából származnak. Már az ottani indiánok is varázslatos cserjének tartották, amely akkor virágzik, amikor a környező természet szunnyad. Talán ez a jelenség késztette őket arra, hogy a növényt gyógynövényként teszteljék, és a következtetések ma már ismertek. A XIX. század második felében a virginiai kúszónövényt az Egyesült Államok hivatalos gyógyszerkönyvében is feltüntetik. Széles körben használják a vízgőz-desztillációval nyert kenőcsöket és tinktúrákat. Az amerikai fellendülés után Európa is felfedezi. Visszerek, aranyér, a bőr és a nyálkahártyák külső és belső sérülései - kiütések, ekcéma, égési sérülések, zúzódások, pelenkakiütés, duzzanatok - kezelésére használják, valamint mindenütt, ahol a vérpangás megszüntetésére van szükség, legyen az izom, szem vagy méh; nőknek szülés után is ajánlott. A növény még ma is gyakran szerepel kozmetikai termékek, bőrkrémek és tonikok, testápolók és borotválkozás utáni balzsamok összetevőjeként. Rovarcsípések esetén is hatékony, mindez (ismert) mellékhatások vagy káros hatások nélkül.

Már a Profimednél találkozhat ezzel a csodálatos növénnyel. A Frida Mom három terméke magas varázsmogyoró tartalmának köszönhetően köszönhetően intenzív regenerációt biztosít a szülés után. Fájdalomcsillapítást biztosít, segít csökkenteni a duzzanatot és felgyorsítja a gyógyulást.  A Frida Mom egy amerikai márka, amely a nők szülés utáni állapotának nyílt és szerény kommunikációjáról, és mindenekelőtt az anyáknak a szülés alatt és után nyújtott modern gondoskodásáról híres. Ha varázsmogyoróról van szó, akkor a Frida Mom 50%-os varázsmogyoró tartalmú nyugtató habját ajánljuk, amely teljes mértékben felszívódik a hüvely nyálkahártyájába, és azonnali enyhülést biztosít a szülés utáni fájdalmakra. Egy másik varázsmogyoró tartalmú termék a Frida Mom nedves törlőkendő, amit a szülés utáni betétre helyezve érdemes alkalmazni. A folyamatos gyógyító kezelés egyik változata a Frida Mom feloldódó fürdőtabletták extra nyugtatásra, amelyek más gyógynövényeket is tartalmaznak. A www.profimed.hu oldalon mindent megtudhat a Frida Mom márkáról és különösen a szülés utáni kényelmes ápolási lehetőségeiről.

Termékek

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei