Fogkrém kiválasztása elektromos fogkeféhez. Kell-e egyáltalán foglalkoznunk vele?

PM
A Profimed csapata
olvasás 1 percig
Oszd meg
Mindenképp érdemes vele foglalkozni, megéri. A fogkrém minden tulajdonsága ugyanaz az elektromos fogkefék esetében, mint a kézi fogkefék esetében, egy kivételével. A fogkrém csiszolóhatását már elmagyaráztuk, de az ismétlés mindig hasznos.

Minden fogkrémben mérünk egy bizonyos mértékű abrazivitást. Még a legkíméletesebbekben is. Ez az érték (amelyet a fogkrém csomagolásán az RDA rövidítéssel és egy hozzá tartozó számmal jelölnek) azt mutatja meg, hogy a fogkrém milyen mértékben koptatja a fogfelszínt. A hagyományos fogkrémekben található csiszolóanyagok a térfogat körülbelül ötven százalékát teszik ki, és állítólag segítenek megszabadítani a fogakat a lepedéktől és a pigmentektől (foltoktól). A fogkrémek csiszoló hatása természetesen nem azonos. Ez a csiszolószemcsék alakjától, méretétől, keménységétől és számától függ. Egy bizonyos értékig a fogkrém valójában "csak" tökéletesen tisztít. Egyes fogkrémek azonban erősen csiszoló részecskékkel dolgoznak, és károsíthatják a fogakat. Ha a zománc minősége jó, a 200 RDA tekinthető annak a határértéknek, amely még nem okoz problémát. Különböző zománcproblémák esetén azonban sokkal alacsonyabb szint ajánlott.

Maguk az elektromos fogkefék kiváló tisztítási teljesítményt nyújtanak. A háromperces fogfehérítő tisztítási módok sikeresen eltávolítják a fogakon lévő foltokat. A nagyobb koptatási szintekre nemhogy nincs szükség, de a gyártók nem is ajánlják. Ha tehát elektromos fogkefével rendelkezik, vagy elektromos fogkefét tervez vásárolni, válasszon olyan fogkrémet, amelynek RDA értéke 70 vagy annál kevesebb. Ha a terméken nem kerül feltüntetésre az érték, akkor egy tapintható szilárd részecskék nélküli gél a biztos tipp.

Termékek

Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei