Mire számíthatsz szülés után, a kórházból való visszatérés utáni első napokban?

PM
A Profimed csapata
olvasás 4 percig
Oszd meg
A legtöbb anyuka alig várja, hogy hazamehessen a kórházból, de az igazi nehézségek csak ekkor kezdődnek. Mire számíthatsz, és hogyan könnyítheted meg ezeket a napokat?

Csinálj általános nagytakarítást otthonodban

Nyilvánvaló, hogy a terhesség vége felé az utolsó dolog, amit csinálni szeretnél, az a takarítás. De higgy nekünk, hogy sokkal jobb előre kitakarítani a lakást és mindent előkészíteni, mint néhány nappal a szülés után fájdalmak közepette és egy síró újszülöttel a karodon ezzel foglalkozni. Nem kell mindennek tökéletesen tisztának lennie, de legalább néhány hét időt takaríthatsz meg, amíg visszanyered az energiáidat.

Tipp: Ajándékozz profi takarítószolgálatot! Fogadj fel takarítót néhány nappal a baba érkezése előtt előtt. Legyen tiszta a ház a pincétől a padlásig, legyen kimosva a szennyes, legyen rend az egész házban. Valószínűleg az utolsó dolog, amit látni akarsz, amikor az újszülött babádat ringatod, a hegyekben álló piszkos edények. 😊

Határozz meg egyértelmű szabályokat a látogatók számára

Persze, ez egy kényes téma. Barátaink és családtagjaink izgatottan várják a baba születését. Tehát amint meghallják, hogy elbocsátottak a szülészetről, azonnal kopogtatnak az ajtódon. Bár a jelenlegi járványhelyzet ezekre a váratlan látogatásokra is hatással van, még mindig előfordulhatnak, és a hazatérés utáni első órák nagyon értékesek. Csak egyszer tapasztalhatod meg, és senki sem adja őket vissza. Jogod van hozzá, hogy a látogatásokat erre az időre korlátozd, sőt, mi csak ajánlani tudjuk ezt. Neked és partnerednek is szüksége van egy kis időre, hogy nyugodtan és békében megszokjátok az új helyzetet. Pihenni és regenerálódni is kell. Gondold át tehát alaposan, hogy az első napokban fogadtok-e látogatókat, és ha igen, jelöljetek ki egy olyan időszakot, amely a legmegfelelőbb.

Minőségi élelmiszereket tartsatok otthon

Haladjunk lépésről lépésre. Először is gondold át, mit ennél először a szülés után. Nemcsak a szervezeted számára fontos, de nagy valószínűséggel ez lesz az egyik legélvezetesebb étkezésed. Végül is megérdemled a sok munka után, amit végeztél. Ezért ne hagyatkozz a kórházi ételekre. Mondd el partnerednek vagy kísérődnek, hogy mire vágysz a szülés után. Mi kiadós csirke- vagy marhahúslevest ajánlunk. Könnyű lefagyasztani és újra felmelegíteni, amikor csak szükség van rájuk. A szoptatás miatt a kalciumbevitelt is növelni kell. Ezért gondoskodj jó minőségű görög joghurtról.

Most, hogy ezt tisztáztuk, koncentráljunk a kórházból való hazatérés utáni első napokban történő étkezésre. Biztosan nem lesz se kedved, se időd majd főzni, de az elviteles ételekre is hamar rá lehet unni . Ezért jó, ha a szülés előtti utolsó heteket azzal töltöd, hogy a gyermekágyi időszakra előkészíted az ételeket. Keress az interneten olyan egyszerű, ízletes és tápláló ételrecepteket, amelyek előre elkészíthetőek, és feltöltheted velük a fagyasztót. Különösen az olyan összetevőkre összpontosíts, mint a sovány húsok, a leveles zöldségek és a teljes kiőrlésű gabonafélék. A szülés utáni első néhány hétben a szervezeted nehéz időszakon megy keresztül, ezért gondoskodnod kell arról, hogy elegendő egészséges, a regenerálódást elősegítő élelmiszert kapjon.

 

Könnyen lefagyaszthatsz különféle pörkölteket, sülteket vagy darált húsokat zöldségekkel, levesekkel és tésztákkal. Oszd az egyes adagokat dobozokba, így bármikor előveheted és újra felmelegítheted őket. Ne feledkezz meg a rágcsálnivalókról sem! Lehet, hogy nem lesz időd vagy energiád leülni és megenni egy egész adag ételt, de ez nem is baj. Ettől függetlenül szükséged van a megfelelő tápanyagellátásra, ezért tarts otthon olyan egyszerű ételeket, amiket könnyen lehet fogasztani, például keményre főtt tojást, dióféléket, zöldségeket humusszal, gyümölcsöt és joghurtot. Különösen, ha szoptatsz, nagyon fontos, hogy sok hüvelyest és zabpelyhet fogyassz, amelyek elősegítik a tejtermelést.

Gondoskodj a szülés utáni regenerációról

Igen, természetesen mi is tudjuk, hogy a kisbabátok a legaranyosabb, mindenki minél hamarabb látni akarja, ajándékokat hoz neki, és mindent tudni akar róla. De Te lábadozni fogsz a szülés után, és gondoskodnod kell arról, hogy minél fájdalommentesebben és gyorsabban regenerálódj. Ne feledkezz meg magadról! Tervezz előre, és szerezd be a Frida Mom termékeket! Meglátod, hogy egy napot sem fogsz kibírni nélkülük. Nincs varázstündér (vagy nővér), aki kicseréli a szülés utáni betétet. Szerezz be tehát egy Frida Mom intimzuhanyt (hajlított nyakkal!), hűsítő, nedvszívó Ice Maxi betéteket, eldobható szülés utáni bugyit, nyugtató habot és nyugtató nedves törlőkendőket varázsmogyoróval. Vagy megvásárolhatod egyenesen a Frida Mom szülés utáni nagyméretű kismamakészletet, amely tartalmazza mindezeket a termékeket, és a megtakarított időt azzal töltheted, hogy összeállítod azon tévéműsorok listáját, amelyeket az újszülöttel töltött álmatlan éjszakákon nézhetsz. 😊

 

Az első 48 óra otthon egy újszülöttel érzelmileg megterhelő lesz a tomboló hormonok miatt. Új, ijesztő helyzettel állsz majd szemben (különösen az első alkalommal szülő anyák). Ezért a legjobb, ha minden más dolgot és tevékenységet megkönnyítesz, hogy teljes mértékben a mostani vadonatúj helyzetedre koncentrálhass. Ígérjük, hogy idővel egyre könnyebb lesz.

Boldog babavárást és szebbnél szebb pillanatokat kívánunk a kisbabátokkal! 😊

Termékek

Készleten > 5 db
Kóka Alexandra
fogtechnikus, területi képviselő – szájápolás
Dr. Sárközy Edit
a Profimed fogorvosa
Elérhetőség az üzletekben
Kattintson az üzletre a cím és nyitvatartás megjelenítéséhez
Cím
Telefon
Email
Google Maps Üzlet részletei